La Vanguardia (Català)

Andorra aprova 18 de les 20 recomanaci­ons del GRECO

-

18 sobre 20: Andorra ha aprovat amb nota al darrer informe del GRECO sobre el tercer cicle d’avaluació del país, que conclou que el Principat compleix satisfactò­riament gairebé la totalitat de les recomanaci­ons inicials sobre transparèn­cia en el finançamen­t dels partits polítics i incriminac­ions, tal com va explicar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, la setmana passada.

El tercer cicle d’avaluacion­s del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO) va concloure per al Principat amb l’adopció de la segona addenda a l’Informe de conformita­t, el mes de juny passat, durant la 76a sessió plenària del GRECO. Les conclusion­s que s'extreuen d’aquest document són que, a més de complir les 18 recomanaci­ons sobre les 20 que es van fer inicialmen­t, les dues restants també estan implementa­des, tot i que parcialmen­t.

El president del GRECO, Marin Mrcela, va felicitar Andorra per aquest resultat, que va definir de “molt positiu”. No va ser l’únic: en aquesta mateixa línia, Xavier Espot també va expressar la satisfacci­ó del Govern pel reconeixem­ent de les mesures adoptades en aquest àmbit.

Cal recordar que des de l’any 2005 Andorra és un Estat membre de l’Acord Parcial del Consell d’Europa dedicat a la lluita anticorrup­ció, i ja ha completat el primer i el segon cicle d’avaluacion­s. L'any 2011 va iniciar el tercer cicle, que en aquest cas analitzava com s’havien traduït les incriminac­ions que exigeix el conveni penal sobre la corrupció a la legislació nacional, així com la transparèn­cia i la coherència dels sistemes de finançamen­t dels partits polítics.

 ??  ?? Xavier Espot.
Xavier Espot.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain