La Vanguardia (Català)

Primera cita a l'Elisi amb el copríncep Emmanuel Macron

-

La primera trobada de les màximes autoritats andorranes amb el president de la República Francesa i copríncep, Emmanuel Macron, es va saldar amb una invitació al copríncep per visitar Andorra el 2018, coincidint amb el vint-icinquè aniversari de l'aprovació de la Constituci­ó. Macron, que va guanyar les eleccions el maig passat, va acceptar la invitació i va confirmar la seva visita per al primer semestre del 2018.

El cap de Govern, Antoni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, que es van trobar amb Macron a l'Elisi, van aprofitar la trobada per explicar al president francès el procés de reformes endegades al llarg dels últims anys en els àmbits social i econòmic, així com l'estat actual de les negociacio­ns d'Andorra amb la Unió Europea per a l'assoliment d'un acord d'associació.

Un dels punts en què més es va incidir va ser a comentar amb Macron la transforma­ció en què es troba Andorra per aconseguir un model energètic menys dependent de l'exterior i amb més pes de les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic i en favor de la neutralita­t d'emissions. També li van explicar l'objectiu de continuar treballant per la diversific­ació del teixit productiu del país, millorant els sectors tradiciona­ls existents i ajudant el creixement de nous sectors al tomb d'una economia de serveis moderna i una clara aposta per la innovació i les noves tecnologie­s.

ESTRÈNYER ELS VINCLES

Durant la trobada, també van avaluar el reequilibr­i de les relacions d'Andorra amb els dos països veïns, incidint especialme­nt en el creixement experiment­at els últims anys pel sistema educatiu francès. També van destacar els esforços del Govern per millorar les connexions amb França i estrènyer els vincles culturals i comercials entre ambdós països.

 ??  ?? Emmanuel Macron, Antoni Martí i Vicenç Mateu.
Emmanuel Macron, Antoni Martí i Vicenç Mateu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain