La Vanguardia (Català)

LA JOIA DEL PIRINEU

-

Andorra està banyada pels rius Valira del Nord (la seva llera neix als llacs de Tristaina, i travessa Ordino i la Massana fins a arribar a Escaldes Engordany) i pel Valira d'Orient (les seves aigües passen per Canillo i Encamp). Junts formen el Gran Valira, que desemboca al riu Segre.

L'orografia d'alta muntanya, amb més de 60 llacs i més d'un miler d'espècies, entre flora i fauna, la converteix­en en un lloc de bellesa espectacul­ar. Un país que presumeix encara d'una gran superfície en estat pur.

Així, doncs, cal arribar-se al Parc Natural de la Vall de Sorteny, amb més de 700 espècies de flors i plantes, algunes d'exclusives dels Pirineus, que es poden admirar en una visita al jardí botànic. També és obligat recórrer el Parc Natural Comunal de la Vall de Comapedros­a, sense oblidar la vall del Madriu-Perafita-Claror, que el 2004 va ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO per la seva riquesa natural i cultural.

Una natura generosa que arriba, igualment, des de les seves muntanyes a tots i cadascun dels carrers del Principat. En testos decoratius, parcs o balcons, qualsevol racó convida a descobrir la flora d'un país que viu molt sensibilit­zat per preservar el medi ambient. De fet, les set parròquies d'Andorra s'engalanen amb flors, a l'estiu, per rebre els visitants.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain