La Vanguardia (Català)

El Dream Team surt a l’escenari

-

Superades les emocions de la inauguraci­ó, que va rebre elogis mundials, l’activitat esportiva va començar a un ritme imparable. A Badalona tots els ulls estaven pendents del debut del Dream Team nord-americà, que, com no podia ser de cap altra manera, va arrasar contra Angola per 116-48 en un partit que va tenir en un instant un curiós capicua al marcador (8228). Dies després, la selecció africana va protagonit­zar una de les sorpreses, encara recordada, quan va vèncer Espanya. “Per mi aquests Jocs són els més importants de la meva vida. Desfilar amb la resta dels atletes ha estat increïble. Tots els que participav­en en la cerimònia volien fer-se fotos amb mi”, va explicar després del partit Magic Johnson, el fenomenal base dels Los Ángeles Lakers, que va explicar que “la gent m’ha aplaudit molt perquè no pensaven que fos aquí”.

En natació, l’hongaresa Krisztina Egerszegi, com fa actualment la seva compatriot­a Katinka Hosszú, va començar a marcar territori amb l’or en els 400 estils, mentre que Martín López Zubero, la gran esperança espanyola, demanava “calma i tranquil·litat” abans del seu debut en els 100 papallona en espera de disputar la prova en què tenia dipositade­s totes les esperances, els 200 esquena. També hi havia molta expectació en el camp de regates de vela, un dia abans de començar la competició. La presència del príncep Felip era un al·licient més, i Jesús Turró, cap de la delegació espanyola, reiterava que “continuem aspirant a deu podis i, a priori, no donem cap medalla per perduda”.

A la segona jornada va arribar la primera medalla, un bronze, d’una esportista sèrbia: Aranka Binder en carrabina d’aire.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain