La Vanguardia (Català)

El Santander cobreix folgadamen­t l’ampliació de capital

- MADRID Redacció i Europa Press

El Santander ha cobert folgadamen­t l’ampliació de capital, necessària per reforçar la compra del Banco Popular. Tant és així, que els clients preferents van cobrir més del 99% de l’oferta i la demanda de compra de títols va multiplica­r per 8,2 l’oferta feta pel banc que dirigeix Ana Botín.

El Banco Santander ha cobert l’ampliació de capital de 7.072 milions d’euros, la major part durant el període de subscripci­ó preferent, obert entre el 6 i el 20 de juliol. Concretame­nt, es van subscriure 1.447,42 milions de noves accions, el 99,259% de les 1.458,23 milions de noves accions ofertes en l’augment de capital, de les que van quedar cobertes durant el període de subscripci­ó preferent, segons ha informat l’entitat presidida per Ana Botín a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La demanda dels títols de l’ampliació de capital ha multiplica­t per 8,2 vegades l’oferta, ja que durant el període de subscripci­ó preferent es van sol·licitar 10.634,42 milions d’accions addicional­s. Santander ha assignat, a més, 10,8 milions de títols addicional­s, la qual cosa suposa el 0,741% de l’augment.

La demanda total de l’operació equivalent en euros supera els 58.600 milions. D’aquesta forma, les accions ofertes a l’ampliació de capital han quedat completame­nt subscrites, per la qual cosa no és procedent obrir un període d’assignació discrecion­al.

Després de completar l’ampliació, l’entitat procedirà a l’atorgament de l’escriptura pública de l’augment de capital i la tramitació de l’expedient d’admissió a negociació de les noves accions a les Borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València.

Per al director financer de Banco Santander, José García Cantera, el resultat de l’ampliació de capital suposa un reconeixem­ent al “sentit estratègic i financer” de l’adquisició de Banc Popular, “a més de ser un vot de confiança” a l’entitat, a Espanya i a Europa.

“L’adquisició del Popular és una oportunita­t única per impulsar la nostra estratègia a Espanya i Portugal”, ha afegit García Cantera, que s’ha mostrat “molt satisfet” amb l’“èxit” de l’ampliació de capital i el suport rebut per part del mercat.

El banc obté els 7.000 milions en una operació en què la demanda multiplica per vuit l’oferta

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ?? Ana Botín, presidenta del Santander
EMILIA GUTIÉRREZ Ana Botín, presidenta del Santander

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain