La Vanguardia (Català)

Andorra dóna suport a l'acolliment familiar d'infants en situació de perill

-

Una solució per als menors que no compleixen els requisits per ser adoptats, però que necessiten conviure amb famílies que ajudin la seva formació emocional durant els primers anys. L' acolliment familiar, que evita la institucio­nalització dels nens i nenes en situació de risc i/o perill, és la millor opció, segons els profession­als. Amb aquest objectiu, el Principat està impulsant aquest any el Programa d’Acolliment Familiar, dins l’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescènc­ia del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. Les famílies d'acollida s'ocupen de la cura, l’educació i l’alimentaci­ó mentre la família d’origen no es pugui responsabi­litzar de les seves funcions com a pares. Són susceptibl­es de ser acollits els menors de 0 a 18 anys en situació de desprotecc­ió.

A més dels menors que conviuen amb famílies d'acollida, el Principat disposa d'un Centre d'Acolliment d'Infants i Joves, La Gavernera, on s'allotgen els menors quan l’autoritat judicial decideix que la família biològica no se'n pot fer càrrec. Aquesta setmana, el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interi- or, Xavier Espot, i l'administra­dora única de la societat l'Univers dels Infants, Clara Pintat, han signat un conveni de collaborac­ió en benefici dels infants de L a Gavernera per oferir classes d'anglès gratuïtes a aquests joves.

També aquesta setmana, el Ministeri, amb la Fundació Jacqueline Pradère, va organitzar una conferènci­a a càrrec del doctor Jesús Palacios per reforçar la difusió de l’acolliment familiar, en què l'expert en va explicar els beneficis emocionals no només p erals nens, sinó també per a les famílies.

 ??  ?? Xavier Espot i Clara Pintat van signar el conveni.
Xavier Espot i Clara Pintat van signar el conveni.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain