La Vanguardia (Català)

Colau informa la Cambra que ajorna el canvi a la Fira pel 155

L’alcaldessa anuncia per carta a Miquel Valls que esperarà el Govern que surti del 21-D

- Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comunicat mitjançant una carta al president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, que esperarà fins després de les eleccions del 21 de desembre i la formació del nou Govern de la Generalita­t, ja sense ser vigent l’article 155, per convocar el ple de la Fira en el qual s’ha d’aprovar la renovació de la presidènci­a i de quatre consellers el mandat dels quals va vèncer l’estiu passat. D’aquesta manera, el pròxim consell general de Fira Internacio­nal de Barcelona se celebrarà en el primer trimestre del 2018, i l’alcaldessa s’ha compromès que aquest serà un dels objectius prioritari­s per tractar amb el nou president de la Generalita­t.

Colau reconeix que la Fira és un element capital de l’economia de la ciutat. I aposta que, fins i tot en les actuals condicions d’interinita­t, els seus consellers i directius continuara­n exercint les funcions amb el mateix rigor i eficàcia.

El president de la Fira, José Luis Bonet (president de Freixenet), així com els consellers Núria Basi, Enric Crous, Enrique Lacalle i Carles Vilarrubí tenen els mandats vençuts des de l’estiu passat. A la carta Colau explica que la situació política ha fet impossible formalitza­r i executar un acord des del venciment dels càrrecs. L’opció que s’aprovés en un consell general el proper desembre, teòricamen­t quan venç l’última pròrroga, ha quedat descartada per l’alcaldessa després de l’aplicació del 155 i la destitució del Govern.

Segons els estatuts de la Fira, la Cambra proposa els consellers, i el seu president, Miquel Valls, el president, i tots han de comptar amb el consens de l’Ajuntament i la Generalita­t, perquè el consell general de la Fira (que agrupa les tres institucio­ns) els aprovi. Seproposta. gons Valls, la seva actual proposta de renovació comptava amb el beneplàcit del llavors vicepresid­ent Oriol Junqueras. També té el del ministre d’Economia, Luis de Guindos, que exerceix les seves competènci­es després de l’aplicació del 155. Faltaria, doncs, el de l’Ajuntament.

Dilluns vinent, dia 20, l’executiva de la Cambra es reunirà per discutir si aprova la proposta perquè Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya, sigui el pròxim president de la Fira, i Helena Guardans (presidenta de Sellbytel), Pau Relat (conseller delegat de MAT Holding i president de FemCat), Mar Alarcón (consellera delegada de Social Car) i Manuel Vallet (vicepresid­ent de Catalonia Hotels) siguin els nous consellers.

Tot i això, com que no hi haurà consell general aquest desembre al qual presentar aquesta proposta, la Cambra ha sol·licitat un dictamen jurídic per avaluar si està igualment obligada a aprovar la En espera del dictamen, la Cambra ha convocat igualment per al dijous 23 un ple extraordin­ari amb un únic punt en l’ordre del dia: “Proposta de la Cambra de Barcelona per al nomenament de membres del consell d’administra­ció de Fira de Barcelona”. La preocupaci­ó a la Cambra és no prendre cap decisió que incompleix­i amb el mandat estatutari de la Fira.

En cas d’aprovar-se finalment la proposta dels nomenament­s de Faura i els nous consellers, quedaria igualment congelada en espera d’un nou Govern de la Generalita­t que surti de les eleccions, però també de l’aprovació de l’Ajuntament. El candidat elegit inicialmen­t

Faura és el candidat a la presidènci­a, amb Guardans, Relat, Alarcón i Vallet com a nous consellers

pel president de la Cambra, Miquel Martí, president del grup de transports i concession­aris Moventia, va ser descartat pel Consistori barceloní, per la seva vinculació amb la concessió del tramvia, i perquè Colau preferia una dona en el càrrec, encara que no va arribar a formalitza­r cap proposta.

 ?? ANDREU DALMAU / EFE ?? Ada Colau és també presidenta del consell general de la Fira
ANDREU DALMAU / EFE Ada Colau és també presidenta del consell general de la Fira

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain