La Vanguardia (Català)

El ferri del Piuet deixa Barcelona, però l’operatiu policial continua

El ferri va rebre bromes i dures crítiques dels agents instal·lats

- MAYKA NAVARRO Barcelona

El més apropiat és explicar que ahir a primera hora el Piuet va aixecar el vol –va llevar àncores– després de gairebé dos mesos atracat en un dels molls del port de Barcelona. El ferri Moby Data ,un dels tres que a mitjan setembre va llogar precipitad­ament el Ministeri de l’Interior per allotjar bona part del contingent de guàrdies civils i policies nacionals traslladat­s a Catalunya per frenar l’1-O, va abandonar ahir la ciutat. Deixava enrere tota mena de bromes i acudits a costa dels dibuixos pintats al buc, l’ànec Duffy, en Coiot, el gat Silvestre i en Piuet com a autèntic protagonis­ta del ferri. El vaixell va marxar, però els policies continuen a Barcelona instal·lats en diferents hotels sense data de tornada.

La naviliera no ha volgut entrar en detalls sobre la pròxima destinació del cèlebre creuer, però és més que probable que tornant cap a casa, Itàlia, passi abans pel dic sec per fer la varada anual obligatòri­a i una posada a punt després de l’intens ús de les seves instal·lacions els últims 57 dies.

Tot i que el Ministeri de l’Interior manté ferm el seu propòsit de no difondre dades relacionad­es amb l’operació Copèrnic, es calcula que al Piuet hi han pernoctat uns 1.000 homes i dones, dels 6.000 que van arribar a estar a Catalunya en el moment més àlgid.

Els primers dies els agents van relativitz­ar la precarieta­t de les instal·lacions. Van difondre vídeos i es van retratar amb els personatge­s de Looney Tunes que hi ha a l’interior. Però els dies passaven i les incomodita­ts van fer efecte en l’ànim i la convivènci­a dels policies, que van amenaçar d’amotinarse si no millorava l’alimentaci­ó i la neteja de les cabines.

Després d’àrdues negociacio­ns amb la naviliera, es van aconseguir menús més variats i millors condicions higiènique­s, però el cert és que bona part dels agents han optat per menjar fora del vaixell. L’espai que ocupava al moll l’omple des d’ahir el ferri GNV Azzurra, també convertit en hotel flotant, i que fins ara era a Tarragona. No hi ha terminis de partida. El dispositiu durarà “tant com faci falta”.

L’‘Azzurra’, que allotjava policies a Tarragona, es trasllada per un temps indefinit a Barcelona

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? El ferri Moby Data va partir ahir del port de Barcelona després de gairebé dos mesos allotjant policies
LLIBERT TEIXIDÓ El ferri Moby Data va partir ahir del port de Barcelona després de gairebé dos mesos allotjant policies

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain