La Vanguardia (Català)

Iceta creu que el lideratge de Rovira complica un acord per a Catalunya

-

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va apuntar ahir que un Govern presidit per Marta Rovira podria complicar una solució per a la crisi catalana. “És una persona clarament independen­tista que no es planteja un altre objectiu”, va assenyalar el líder dels socialiste­s catalans amb referència a la dirigent d’ERC. I va deixar clar que igual que no farà president “a Puigdemont ni a Junqueras, tampoc no faré presidenta a Rovira”.

Iceta va fer aquestes declaracio­ns en el transcurs d’una entrevista en el programa Espejo Público a Antena 3, en el qual va declarar que ell ja havia escoltat el líder d’ERC, Oriol Junqueras, dir que Rovira hauria de ser la seva successora. “Però no sé si pensa (Junqueras) que no podrà sortir en llibertat per fer campanya o si ja fa temps que ho tenia decidit”, va manifestar el líder del PSC.

I després d’insistir que no pot fer president a una persona que defensa la independèn­cia, va remarcar que, a més en el cas de Rovira, es tracta d’una persona amb la qual no es pot parlar de res més que no sigui de la secessió. Iceta, en aquest sentit, va apuntar que la dirigent d’ERC hauria estat una de les persones que li va dir a Puigdemont quan anava a convocar eleccions que això era “traïció” i que els republican­s haurien d’abandonar el Govern si feia aquest pas.

En el transcurs de l’entrevista, el dirigent socialista també va negar qualsevol acord amb la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, per fer-la a ella presidenta i va animar a la formació que lidera i al PP que deixin de dir “que Iceta vol fer un tripartit”. “El que ells haurien de fer és alguna proposta”, va manifestar el dirigent socialista, que els va animar que, més enllà d’oposar-se a la independèn­cia i “de parlar del PSC”, també posin alguna solució sobre la taula. “Per resoldre el problema, què proposen?”, va preguntar Iceta.

D’altra banda, el dirigent del PSC va manifestar que no hi havia “cap paper escrit” que el president del Govern central, Mariano Rajoy, no aplicaria l’article 155 de la Constituci­ó a la Generalita­t si Puigdemont convocava eleccions, “però sí que hi havia un compromís”. Iceta continua confiant que el PP s’afegirà a la reforma constituci­onal. “Crec en la paraula donada per Rajoy”, va indicar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain