La Vanguardia (Català)

Colau tanca la llista dels comuns liderada per Domènech

- RAÚL MONTILLA Barcelona

Els dos líders de Catalunya en Comú, Xavier Domènech i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, estaran finalment en la llista electoral amb què els comuns en coalició amb Podem es presentara­n a les eleccions del 21-D. Si el diputat serà qui l’encapçali com es va decidir setmanes enrere, l’alcaldessa serà qui la tanqui de forma simbòlica.

Segons van explicar ahir fonts de Catalunya en Comú, abans de Colau –és a dir, penúltim– anirà el periodista Jaume Barberà, de qui es va especular ahir que podia ocupar aquest últim lloc simbòlic. També en la part del final de la llista hi hauria el catedràtic Vicenç Navarro.

Dissabte passat ja es va acordar que la coalició, que es diu En Comú Podem-Catalunya en Comú, fos encapçalad­a per Xavier Domènech seguit d’Elisenda Alamany. I, just després l’exdiputada de Catalunya Sí que es Pot, Jéssica Albiach, membre de Podem, però molt crítica amb l’anterior direcció de la formació morada a Catalunya, dirigida per Albano-Dante Fachin.

La integració d’Albiach en la llista, en tercer lloc, certifica el control de Podem sobre Podem Catalunya; també que l’eventual fusió a Catalunya de la formació morada i el partit liderat per Colau i Domènech es pot produir aviat (Albiach es perfila com a líder de Podem i forma part de l’executiva de Catalunya en Comú des que es va crear a finals de l’any passat).

El vuitè i el desè lloc per Barcelona de la llista els ocupen els podemites Lucas Ferro i Concepción Abellán; mentre que Marta Ribas (ICV) anirà quarta; Joan Josep Nuet (EUiA) en cinquena posició; sisena, Susanna Segovia (BComú), i setè, David Cid (ICV).

I mentre els comuns tancaven ahir la seva llista –la presentara­n oficialmen­t avui– el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va instar ERC a “renunciar” a l’“unilateral­isme il·legítim” amb l’objectiu de poder explorar després de les eleccions del 21-D “fórmules” per formar un govern.

Iglesias va respondre així a la carta escrita des de la presó pel líder d’ERC, Oriol Junqueras, en la qual cridava a “teixir complicita­ts” amb els comuns. “Després dels resultats, totes les forces haurem de valorar i seran les bases les que decideixin”, va rematar Iglesias.

Iglesias demana a ERC que renunciï a la “unilateral­itat” per explorar “fórmules” de govern després del 21-D

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain