La Vanguardia (Català)

L’actor argentí Chino Darín obre una nova etapa a la televisió

L’actor argentí Chino Darín obre una nova etapa fitxant per la cadena #0

- FRANCESC PUIG Madrid

Chino Darín, un dels actors més emergents del panorama internacio­nal, ha decidit provar amb el cuc de l’entretenim­ent a televisió. L’argentí conduirà a partir del 3 de desembre al canal #0 de Movistar Dame veneno, un programa que aposta per oferir un punt de vista diferent sobre el món de l’alimentaci­ó. El jove intèrpret, fill del també actor Ricardo Darín, forma la parella de moda del cinema espanyol amb Úrsula Corberó, l’actriu catalana que va emergir de Física y química i que ara dona vida a l’atracadora Tokio a La casa de papel (Antena 3).

Darín va presentar la setmana passada el seu nou espai televisiu als mitjans de comunicaci­ó i allà es va declarar, com no podia ser de cap altra manera, acèrrim seguidor de La casa de papel “perquè hi ha una protagonis­ta que és la bomba”, va dir fent broma. Darín i Corberó, tots dos amb 28 anys , es van conèixer a començamen­ts del 2016 durant el rodatge de la sèrie La embajada i, segons van explicar alguns dels seus companys, l’enamoramen­t va ser immediat. Des d’aleshores no han parat d’oferir detalls i imatges públiques de la seva romàntica relació a través de les xarxes socials.

Ara, per poc no tornaran a coincidir a la pantalla petita, encara que sigui en projectes per separat. La casa de papel s’acomiadarà de l’audiència el 23 de novembre mentre que Dame veneno arrencarà el primer diumenge de desembre. On sí que coincidira­n és a compartir un temps de vacances (tots dos programes ja han acabat els enregistra­ments), del qual de moment no pensen donar detalls. Caldrà esperar què n’ensenyen a les xarxes socials.

Igual que en el cas del seu pare, Ricardo Darín, de qui es mostra admirador però alhora és reticent que se’l compari, el jove actor va iniciar la seva trajectòri­a artística al món de les telenovel·les ja fa set anys, encara que molt aviat li va arribar l’oportunita­t per debutar a la pantalla gran, quan el 2012 va protagonit­zar la pel·lícula En fuera de juego amb Fernando Tejero i Diego Peretti.

Fa temps que l’actor viu i treballa a cavall d’Argentina i Espanya. La sèrie La embajada, estrenada a Antena 3 la primavera del 2016, el va donar a conèixer aquí gràcies al paper d’en Carlos, nòvio del personatge que interpreta­va precisamen­t Úrsula Corberó, encara que també iniciava un apassionad­a aventura amb la mare d’ella, a qui donava vida Belén Rueda. Darín es mostra molt agraït a aquesta sèrie perquè, a més de trobar-hi l’amor, li va suposar una finestra de visibilita­t que li ha permès treballar després en un munt de projectes, però no lamenta que la producció no tingués continuïta­t “perquè soc enemic de la rutina i d’allargar un èxit sense necessitat”. Potser per aquesta necessitat

de provar coses noves i “de mudar-se la pell”, com ell ho defineix, va acceptar de posar-se al capdavant d’un espai televisiu amb la part de repte que suposa ja que, segons adverteix, ser actor no significa necessària­ment un avantatge per ser presentado­r. “És com si per córrer els 100 metres llisos diguéssim que un saltador d’alçada té un cert avantatge”, compara.

A Dame veneno parlarà sobre nutrició, dietes i alguns falsos mites que hi ha al voltant de certs aliments, sempre amb rigor científic i molt humor. L’actor, de nom real Ricardo Mario, en honor als seus dos avis, confessa que és una temàtica que li interessa molt perquè en la seva professió “de vegades et toca treballar amb el teu cos en molts aspectes, la nutrició inclosa”. És el cas del rodatge de la seva última pel·lícula, Memorias del calabozo , en la qual es va haver d’aprimar i fer una dieta estricta “que em va afectar en moltes esferes de la meva vida, no només en el pes, sinó també en l’aspecte psicològic”.

Sobre els seus gustos personals a l’hora de menjar, admet que no s’està de res, que li agrada menjar carn i peix, “des d’un rostit argentí fins a un bon rap”, i, després de reconèixer que a Espanya es menja molt bé “i molt variadamen­t”, també es declara assidu de la cuina argentina, òbviament, i de la italiana, francesa i japonesa. I per beure? “M’agrada una canya de cervesa a la tarda quan fa calor, un vi negre per compartir durant un sopar i quan estic de vacances acabar amb un

on whisky”, conclou.

“Soc enemic de la rutina i d’allargar un èxit sense necessitat”, diu el fill de Ricardo Darín i parella d’Úrsula Corberó

 ??  ??
 ??  ?? Darín i Corberó durant unes vacances a l’Argentina
Darín i Corberó durant unes vacances a l’Argentina
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain