La Vanguardia (Català)

El Barça defensa el pla del Camp Nou i el PDECat demana transparèn­cia

- Redacció BARCELONA

El projecte de transforma­ció de l’Espai Barça, que dimarts passat va esgotar el procés d’exposició pública, acumula al·legacions que s’hauran d’estudiar abans que el pla s’aprovi definitiva­ment. Els veïns de les Corts i la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona (FAVB) ja han anunciat que volen paralitzar el projecte perquè pugui ser consensuat, i per fer-ho presentara­n una al·legació a la totalitat del projecte. Ahir el grup municipal del PDECat es va afegir a la demanda d’augmentar la participac­ió que reclamen els veïns de l’entorn i va reclamar més transparèn­cia a tot el procés per aconseguir el màxim consens.

El grup va reclamar ahir a l’equip de govern que faciliti tota la informació als veïns i treballi per arribar a un acord, atenent també les reclamacio­ns relacionad­es amb la millora del civisme i l’ordre públic. Entre les al·legacions presentade­s pel PDECat també hi ha l’increment de zones verdes, la protecció dels arbres que ja hi ha i la incorporac­ió de més exemplars, així com el cronograma de la progressió del futur equipament esportiu per al barri.

Per la seva banda, el portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, va defensar ahir els beneficis que presenti al projecte per al barri. En aquest sentit, va assegurar que el club blaugrana rubrica línia per línia la defensa que la tinenta d’alcalde Janet Sanz va fer dimecres del pla de transforma­ció del recinte esportiu. “Som uns veïns més, uns barcelonin­s més, estimem el barri i ens el sentim nostre. Aquest és un projecte del Barça però també de la ciutat, i del barri de les Corts. Molts col·lectius veïnals ho han entès”. Vives va explicar que els darrers mesos el club ha mantingut vuit reunions amb els veïns per explicar el projecte. Amb tot, va confiar que el procés de tramitació de les al·legacions no acabi afectant el calendari que s’ha autoimposa­t el club. Segons els plans de l’entitat blaugrana, les obres d’urbanitzac­ió haurien de començar l’any que ve per poder abordar els treballs de demolició del Mini i la remodelaci­ó del Camp Nou a partir del 2019.

El portaveu del Barcelona va assegurar que confien a arribar a un consens perquè del projecte se’n pugui beneficiar tota la ciutat. “Continuare­m actuant com sempre, amb transparèn­cia com hem fet fins ara”, va apuntar Vives. L’Ajuntament també ha defensat els beneficis del projecte i va recordar als veïns que afecta un àmbit privat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain