La Vanguardia (Català)

Firmes contra el carril bus de Travessera

Els pares de l’escola Infant Jesús, a Travessera de Gràcia, alerten del perill d’un vial en sentit contrari davant la seva porta

- D. GUERRERO Barcelona

L’Ajuntament instal·la tanques provisiona­ls per donar seguretat i ofereix tallar el trànsit a l’accés d’un altre carrer

El nou carril bus habilitat en sentit contrari a Travessera de Gràcia, entre els carrers Balmes i Santaló, ha estat ben rebut pels usuaris de la xarxa de bus però ha indignat les famílies que porten els fills a l’escola Infant Jesús. L’ampa de l’escola ja ha recollit més de 500 firmes de mares i pares preocupats amb la nova via d’ús exclusiu per a autobusos i taxis. Al seu lloc abans hi havia aparcament de zona blava, el canvi el consideren insegur per als nens. “Hi ha 1.800 alumnes, a l’hora de la sortida s’acumula molta gent de totes les edats i el carril bus està enganxat a la vorera”, denuncia Eduard Serra, vicepresid­ent de l’associació de mares i pares d’alumnes de l’escola.

L’Ajuntament ja els ha dit que el carril bus obert des de dilluns passat no és negociable, així que les dues parts s’han proposat trobar mesures que garanteixi­n la seguretat dels menors. La instal·lació d’algun tipus de barrera entre la vorera i la calçada és la solució més factible.

De moment s’han instal·lat temporalme­nt unes tanques d’obra a gran part del perímetre de l’escola i altres de ja fixes en alguns punts concrets fins que es trobi una alternativ­a. El problema és que l’àmplia porta que utilitza l’escola per a la sortida dels alumnes no es pot tancar perquè és el gual pensat per a l’entrada d’ambulàncie­s i bombers en cas d’emergència al centre. L’existència d’un pàrquing subterrani amb l’entrada i sortida just al costat d’aquest accés complica les coses encara més.

Els representa­nts de l’escola van traslladar les queixes aquesta setmana al consell de barri, al qual també van assistir alguns veïns preocupats perquè ara tenen els contenidor­s de les escombrari­es més lluny. Els tècnics municipals ofereixen la possibilit­at de tallar el trànsit del carrer Avenir –el de dalt, per on l’escola té un altre accés– durant les hores d’entrada i sortida de classe per deixar-la lliure de vehicles i així garantir un espai totalment segur. L’alternativ­a no acaba de convèncer els més irritats, que ara tenen serioses dificultat­s per aturar-se amb el cotxe i deixar els fills a la porta de l’escola.

“Tots els canvis de mobilitat porten associat un canvi d’hàbits que de vegades costa d’assumir”, reconeix el gerent adjunt de Mobilitat i Infraestru­ctures, Manuel Valdés, però el vial és fonamental per agilitar l’autobús des de Balmes fins a Francesc Macià”. El nou carril bus en sentit contrari permet a les línies 27 i D40 –en circulació des de dilluns– estalviar-se el pas per la congestion­ada Diagonal i guanyar, així, una mica de velocitat comercial, la principal deficiènci­a de la xarxa d’autobusos de TMB.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Una dona i una nena creuen de manera inadequada el carril bus que genera queixes veïnals
LLIBERT TEIXIDÓ Una dona i una nena creuen de manera inadequada el carril bus que genera queixes veïnals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain