La Vanguardia (Català)

La transgèner­e Omy Perdomo podrà federar-se

- Efe

La jugadora transgèner­e Omaira Perdomo, del Club de Voleibol Centro Comercial y de Ocio (CCO) 7 Palmas, ha regularitz­at la seva situació i podrà actuar aquesta temporada com a federada, per la qual cosa és més a prop de complir el seu somni de debutar a la Superlliga. Una decisió judicial ha anul·lat la seva partida de naixement com a home i li ha facilitat que n’obtingui una altra com a dona, per la qual cosa ahir a la tarda va debutar amb l’equip juvenil A i avui tramitarà la seva llicència com a jugadora davant la Reial Federació Espanyola de Voleibol.

Ahir Omaira Perdomo –coneguda com a Omy– es va traslladar a la Direcció Superior de Policia de les Canàries per gestionar el seu document nacional d’identitat en el qual s’especifica la seva condició de dona, i que li serà lliurat dimarts vinent. En els últims mesos, des del club illenc s’ha treballant intensamen­t per regularitz­ar la situació d’Omy Perdomo a través del jutjat d’instrucció número 1 de Telde, en un procés llarg i complicat que ha acabat amb èxit.

A començamen­ts de setembre passat la prometedor­a jugadora de 18 anys va deixar d’entrenar a les ordres del tècnic del primer equip, Alberto Rodríguez, perquè els tràmits no avançaven, i podrien dilatar-se diversos mesos. Perdomo va passar llavors a entrenarse amb el juvenil, tot i que en realitat estava impossibil­itada per actuar en qualsevol categoria federada. Quan li van comunicar la notícia, Omy Perdomo “no va parar de plorar”, segons van indicar fonts de l’entitat. Ara el club celebra que la jove central sigui a prop de complir el seu somni de debutar a la Superlliga de voleibol.

 ?? ELVIRA URQUIJO A. / EFE ?? La transgèner­e Omy Perdomo ja pot jugar a voleibol federat
ELVIRA URQUIJO A. / EFE La transgèner­e Omy Perdomo ja pot jugar a voleibol federat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain