La Vanguardia (Català)

Charles Manson, de 83 anys, hospitalit­zat en estat crític

-

Charles Manson, un dels criminals més cèlebres de la història, condemnat a cadena perpètua, està hospitalit­zat en estat crític, segons diversos mitjans dels Estats Units.

Manson va ser traslladat des de la presó de Corcoran fins a l’hospital de Bakersfiel­d, una altra ciutat california­na propera, fa dos o tres dies, just quan acabava de fer (el 12 de novembre) 83 anys. El reu ja va estar ingressat el gener, quan es va arribar a témer també per la seva vida. Llavors es va saber que Manson tenia una greu hemorràgia gastrointe­stinal i que els metges van valorar sotmetre’l a una operació quirúrgica, però ho van descartar perquè es temia que no sobreviuri­a a la cirurgia. Les autoritats s’han negat a donar detalls sobre la seva situació actual. Una portaveu d’institucio­ns penitencià­ries de Califòrnia es va limitar a indicar dimecres que Manson continuava viu. Segons va comentar al portal TMZ una font anònima, es podria arribar a morir en qüestió de dies o d’hores.

Manson va ser sentenciat a mort el 1971, però se li va commutar per cadena perpètua a l’any següent, quan es va eliminar temporalme­nt la pena de mort a l’estat. Se li ha denegat una desena de vegades la llibertat condiciona­l. Va liderar un grup de fanàtics que el seguien cegament –La família Manson, se’ls va dir– i als quals va ordenar assassinar diverses persones a finals dels seixanta, entre ells l’actriu Sharon Tate, llavors dona de Roman Polanski, embarassad­a de vuit mesos, que va ser repetidame­nt apunyalada a la seva casa de Los Angeles.

Manson va estar a punt de casar-se fa tres anys amb Afton Elaine Burton, de 29 anys, que l’ha visitat assíduamen­t des del 2010 i diu estar enamorada d’ell. Segons algunes fonts, Manson va trencar el compromís perquè es va assabentar que la seva nòvia volia exposar el seu cos després de la seva mort en una urna de vidre i cobrar entrada. / Redacció

 ?? AFP ?? Manson l’agost a la presó de Corcoran
AFP Manson l’agost a la presó de Corcoran

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain