La Vanguardia (Català)

Sons eclèctics i lletres solidàries omplen ‘El disc de La Marató’

A la venda amb ‘La Vanguardia’ per 10 euros el 3 de desembre

- FRANCESC PUIG Barcelona

La 26a edició de La Marató de TV3, que se celebrarà el 17 de desembre i que enguany està dedicada a recaptar fons contra les malalties infecciose­s, ja té a punt la seva banda musical i literària. La 13a edició d’El disc de La Marató es podrà adquirir el diumenge 3 de desembre al preu de 10 euros amb La Vanguardia, Mundo Deportivo i altres diaris d’àmbit català, mentre que la 10a edició del llibre de La Marató, titulat 10 anys, 10 històries, 10 autors (Columna) ja està disponible des del 8 de novembre.

Vicent Sanchis, director de TV3, va destacar durant la presentaci­ó d’ahir que el disc és un “miracle eclèctic que reuneix un munt de cançons que parlen de les malalties infecciose­s sense fer-ho del tot obertament i amb capacitat de produir sentiments”. Són cançons que parlen i dibuixen situacions a l’entorn de la solidarita­t, el dolor, el fet de donar suport i acompanyar, el patiment, la incertesa, la pèrdua, l’esperança, el record o la generosita­t.

Per la seva banda, Àngel Lacalle, director del disc, va destacar el valor de la música quan estàs passant uns moments difícils: “Enfrontar-se a una malaltia no és una qüestió només d’heroïcitat i de reptes, sinó també d’aprendre a viure, i en aquesta tasca la música hi té un gran paper”, i va confiar que aquest disc “es converteix­i en una eina per transmetre el virus de les emocions”.

El disc d’enguany té 19 cançons interpreta­des per 33 artistes, onze dels quals canten per primer cop en català, i inclou gèneres diversos com boleros, reggaeton, gospel, swing, lírica o disco. Pastora Soler, David DeMaría i la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya obren el treball amb Música, que versiona el tema de John Miles. Hi ha més adaptacion­s com les que fa Blaumut a Mil nits en vetlla (Nights in white satin de Moody Blues); Hora de Joglar a Balla la vida (Baila morena de Zucchero); Love of Lesbian a Tan bé amb mi (Close to me de The Cure); Vic Mirallas i Messengers a A dalt (High de Lighthouse family) o Ryan Paris cantant en català el seu gran èxit Dolce vita. També destaca una molt potent versió de l’ària Nessum Dorma de l’opera Turandot de Puccini a càrrec d’India Martinez i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Per la seva banda, Glòria Gasch, directora editorial de Columna, va constatar l’alt nivell literari dels contes del llibre que “remouen, fan reflexiona­r i posen el lector en una situació imaginària que sacseja”. El llibre conté relats de Víctor Amela, Marc Artigau i Queralt, Jenn Díaz, Martí Gironell, Helena Garcia Melero, Pilar Rahola, Gemma Ruiz, Care Santos, Sílvia Soler i Albert Villaró, i il·lustracion­s d’Antònia Arrom.

 ??  ?? Fotografia de grup feta ahir als estudis de TV3 durant la presentaci­ó del disc i el llibre
Fotografia de grup feta ahir als estudis de TV3 durant la presentaci­ó del disc i el llibre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain