La Vanguardia (Català)

Els Mossos busquen més víctimes de l’imam detingut per agressió sexual

La policia comparteix en bancs de dades internacio­nals l’ADN del sospitós

- MAYKA NAVARRO Barcelona

L’imam Muhammad S. va tornar ahir a la mesquita del carrer d’en Serra, en què presumptam­ent va agredir sexualment en tres ocasions un menor de 9 anys, al qual ensenyava a entendre l’Alcorà. Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella van voler entrar a l’oratori acompanyat­s de l’acusat. L’home, de 30 anys, es va negar a declarar. Avui passarà a disposició judicial.

Les gestions no han parat a les dependènci­es de la unitat d’investigac­ió de la comissaria de Nou de la Rambla. L’imam sí que va acceptar que li prenguessi­n una mostra d’ADN, que es compartirà als diferents bancs de dades internacio­nals per si pogués haver estat involucrat en algun cas sense resoldre del qual es conservin restes genètiques.

Hi ha feina per fer. Els mossos disposen des de dimecres a la nit de la llista dels altres alumnes que van compartir classes amb la presumpta víctima. No són més de sis, tots més petits que el menor agredit. Els seus pares ja han parlat amb tots, i els mossos amb els progenitor­s. Els nens i alguna nena neguen haver patit abusos per part del religiós. No hi insistiran, tot i que s’ha recomanat a les famílies que els seus fills tinguin un seguiment especialit­zat.

En el seu moment, la víctima va explicar que totes les coses dolentes que li feia l’imam als banys de la mesquita els hi feia també al seu germà i a altres nens.

Els mossos proven de comprovar si el religiós mantenia contacte amb altres menors del barri, a més dels nens a qui cada tarda feia classes a la mesquita. L’imam va ser detingut dimarts a la nit després que un dels seus alumnes expliqués al seu pare que havia patit agressions sexuals en tres ocasions. El pare va anar a demanar explicacio­ns a l’imam i aquest va reconèixer els fets.

El pare hi va anar acompanyat del seu fill i d’un amic de la família, també pakistanes­a i que regenta un restaurant a prop de la mesquita. Aquest home va explicar ahir que els pares no havien pogut sortir de casa. “Estan destrossat­s. No saben què fer”.

Qui també està destrossat és Muhammad Akhatl, el responsabl­e de la mesquita, que ahir va tornar a la comissaria, citat novament pels investigad­ors. Als carrers del barri, alguns pares dels alumnes es van acostar durant el dia al temple. Buscaven respostes a les preguntes que ja els havien fet als seus fills. No estan tranquils. I el cert és que hi havia un consens entre tots els que van coincidir amb l’imam que res del que feia o deia no podia fer sospitar que rere els seus hàbits d’imam s’amagava un presumpte depredador sexual.

Els investigad­ors no tenen dubtes del relat que va donar el menor. Unes agressions violentes, reiterades en el temps, que van confirmar després a Sant Joan de Déu. El petit jugava ahir al carrer amb el seu germà.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? La mesquita del carrer d’en Serra, al Gòtic, ahir a la tarda abans de l’entrada i escorcoll dels Mossos
ÀLEX GARCIA La mesquita del carrer d’en Serra, al Gòtic, ahir a la tarda abans de l’entrada i escorcoll dels Mossos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain