La Vanguardia (Català)

El club se situa a la Champions de les marques

- Barcelona

Igual que el Barcelona es guanya any rere any a la Lliga competir a la Champions League –l’ha guanyada cinc vegades–, l’entitat barcelonis­ta, després de veure que lidera el rànquing d’equips de futbol a deu mercats estratègic­s, ha decidit entrar a la Champions de les marques més potents del planeta i competir amb Coca-Cola, Google, Apple, Disney, McDonald’s, Ferrari, Harvard, els Jocs Olímpics o la Superbowl.

“Som el club de futbol més admirat i seguit del món”. Aquesta és la conclusió que va extreure el portaveu de la junta, Josep Vives, de l’estudi elaborat per la companyia KantarMill­wardBrowns­e, que el Barcelona va encarregar per saber la seva ubicació exacta en el mercat global. Per això, al setembre van fer 12.400 enquestes en línia a persones interessad­es en l’esport, a Catalunya, Espanya, els Estats Units, Mèxic, el Brasil, Turquia, el Japó, la Xina, l’Índia i Indonèsia.

El resultat és que el Barcelona és líder futbolísti­c en seguiment en set d’aquests mercats, i a Espanya, l’Índia i Indonèsia ocupa el segon lloc. Des del club blaugrana es destaca la diferència respecte a la competènci­a. “El que ens fa especials i captiva la gent és que tenim els millors jugadors, un estil propi i la filosofia del més que un club”, va explicar Vives.

Però el Barcelona no es conforma i vol ser un referent a tot el món de l’esport. Per això també s’ha volgut dimensiona­r amb altres llegendes com els Lakers, els Celtics i els Bulls de l’NBA, els Patriots o els Yankees de l’NFL o els All Blacks de rugbi. I només als Estats Units (sisè lloc) baixa de les dues primeres places, segons l’informe.

“Ens ha sorprès l’interès en el públic femení i el jove”, va destacar el portaveu de la junta. “Hi ha un 40% de dones que ens segueixen tot i que

REFERENT EN L’ESPORT “Som el club de futbol més seguit del món”, diu Vives arran d’un informe amb 12.400 enquestes

són el 26% de la massa social”, va afegir. “A més, menys aquí, la majoria dels nostres seguidors estan per sota dels 35 anys. Significa que tenim futur”, va dir Vives.

Respecte a les marques, el Barça detecta que té marge de millora als Estats Units (és la 24a), el Japó (20a), l’Índia (15a) i la Xina (12a). El Barça s’ha posat les piles en aquests mercats estratègic­s per a créixer, com ara l’Academy a Nova York, el parc temàtic a l’illa de Hainan o el patrocini de Rakuten. Per arribar millor, el club deixarà d’utilitzar la nomenclatu­ra FCB i se centrarà en les expressió Barça. “És com anima la gent al camp i ens identifica amb la llengua i el país”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain