La Vanguardia (Català)

L’Atlètic busca liquiditat

El club capta un inversor israelià, renova el seu patrocini i vol vendre jugadors

- CARLOS NOVO Madrid

El primer derbi del Wanda Metropolit­ano deixarà l’equip perdedor despenjat, almenys momentània­ment, de la lluita per la Lliga, però el partit agafa l’Atlètic immers en batalles força més importants que els simples tres punts en joc. El club matalasser necessita liquiditat, ja que ha gastat aquest estiu 310 milions d’euros en el seu nou i flamant estadi. L’entitat esperava ingressar entre 150 i 200 milions per la venda dels terrenys del Vicente Calderón. Hi té previst aixecar 1.300 habitatges en 65.000 metres quadrats. La coneguda com a operació Calderón, plantejada amb el PP en el govern de la ciutat, va ser rebutjada diverses vegades pels tribunals i pel nou Consistori, però el club espera desbloquej­ar-la definitiva­ment cap a Nadal.

En espera dels últims permisos i les ofertes de les grans promotores immobiliàr­ies, el club blanc-i-vermell té ara mateix un deute de 483 milions d’euros, producte

EL DEUTE El club matalasser deu 483 milions d’euros, com a resultat dels 310 que ha costat el nou estadi

de la inversió en el Wanda i de l’esforç per mantenir una plantilla que li ha permès jugar la Champions cinc temporades seguides. La quantitat és molt alta, ja que el club havia pogut liquidar precisamen­t aquest 2017 un deute amb Hisenda que en anys passats havia superat els 200 milions. El seu pla de retallada del deute amb el fisc ha estat reiteradam­ent posat com a model per la Lliga.

Enmig de totes aquestes tribulacio­ns econòmique­s, l’Atlètic va viure ahir un dia clau per assegurar-se la continuïta­t entre els clubs més importants del continent i fer un pas més en l’obertura cap a inversors internacio­nals. El primer pas l’havia fet el 2015, quan l’entitat es va obrir al capital xinès incorporan­t el grup Wanda, que va adquirir el 20% de les accions i es va convertir en el tercer propietari. El grup propietat del multimilio­nari xinès Wan Jianling va aportar uns 50 milions d’euros i va posar nom al nou estadi; un patrocini que aporta 10 milions anuals més.

La mirada de Miguel Ángel Gil Marín, fill de Jesús Gil i principal accionista del club amb el 54% de les accions, ara s’ha dirigit cap a Israel. El consell d’administra­ció del club ha acordat aquesta setmana permetre el desembarca­ment del grup Qantum Pacific, de l’empresari israelià Idan Ofer, que aportarà 50 milions més d’euros, és a dir, al voltant del 15,5 % de les accions, per la qual cosa es convertirà en el quart accionista, després de Gil Marín, Jianling i Enrique Cerezo, el president i productor de cinema, que conserva el 17,9% de la quota.

L’entrada del nou inversor no ha estat l’única notícia que vincula el club amb Israel. Enrique Cerezo ahir anunciava en roda de premsa la renovació fins al 2021 del patrocini amb Plus500, una companyia israeliana dedicada a assessorar sobre productes financers. Plus500 és el primer patrocinad­or de l’Atlètic i fins ara ha aportat 42,5 milions d’euros en quatre anys.

Amb totes aquestes operacions podria no tenir-ne prou. El club preveu ingressar 50 milions més al mercat d’hivern venent dos jugadors. Luciano Vietto i Kevin Gameiro semblen els elegits.

 ?? RODRIGO JIMENEZ / EFE ?? Enrique Cerezo, el president, va renovar ahir l’acord amb la companyia Plus500
RODRIGO JIMENEZ / EFE Enrique Cerezo, el president, va renovar ahir l’acord amb la companyia Plus500

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain