La Vanguardia (Català)

El BBVA permet accedir a la banca mòbil amb l’iris

- Madrid

El BBVA ha firmat un acord amb Samsung perquè els seus 15,8 milions de clients de banca mòbil puguin accedir a l’aplicació amb reconeixem­ent biomètric per iris.

Fins ara, la companyia tecnològic­a oferia aquest servei als clients amb els mòbils d’última generació, però l’acord amb el banc que presideix Francisco González obre les portes a aquesta tecnologia a tots els clients que utilitzin un terminal mòbil de la marca coreana.

Ara per ara no es podran fer operacions bancàries, però la idea és que més endavant sí. D’aquesta forma, s’evita la necessitat de memoritzar contraseny­es i patrons de desbloquei­g. Simplement posant el mòbil davant de la cara es podrà accedir a l’aplicació bancària.

Segons Raúl Navarrete, responsabl­e del mòbil de BBVA Espanya, “l’objectiu és que els clients tinguin una experiènci­a ràpida i senzilla en la navegació”. Al seu parer, “el reconeixem­ent de l’iris no només permet un accés còmode i àgil a l’aplicació, sinó que ofereix un nivell incomparab­le de cibersegur­etat”.

Navarrete va explicar que la majoria dels usuaris “repliquen una mateixa contraseny­a per a diferents entorns, cosa que pot causar problemes”. A la qual cosa va afegir: “Per evitar aquest tipus de problemes s’han desenvolup­at sistemes més moderns i segurs d’autenticac­ió, com és la biomètrica”.

El BBVA comprenia 21,1 milions de clients digitals fins al setembre d’aquest any, un 24% més que en el mateix període d’un any abans.

 ?? CARLOS ÁLVAREZ / GETTY ??
CARLOS ÁLVAREZ / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain