La Vanguardia (Català)

Les jornades d’economia arriben a la seva XXII edició Sáenz de Santamaría i Guindos a s’Agaró

- Redacció

La XXI edició de la Trobada d’Economia de s’Agaró que tindrà lloc els pròxims 24 i 25 de novembre a l’hotel S’Agaró (a la localitat de Platja d’Aro), tindrà com a principal contingut les relacions econòmique­s entre Catalunya i Espanya, com recull el títol d’aquesta edició: “Catalunya-Espanya: palanques de creixement”.

Entre els participan­ts destaquen la vicepresid­enta del Govern, Soraya Sáénz de Santamaría, i el ministre d’Economia, Luis de Guindos. La número dos del Govern espanyol estarà present en la sessió inaugural de divendres al costat del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i la presidenta de la Fundació Olof Palme, Anna Balletbó. El ministre d’Economia clausurarà les jornades l’endemà, dissabte.

Les trobades d’economia de s’Agaró es desenvolup­en anualment des de l’any 1989 en aquest racó de la Costa Brava i constituei­xen un dels punts de trobada i de debat tradiciona­ls de la comunitat econòmica i empresaria­l catalana. Les reunions, en les quals participen tant representa­nts del món acadèmic com de la política, de l’empresa i de l’economia, versen sobre aspectes de política econòmica i qüestions d’interès empresaria­l, però també temes d’interès relacionat­s amb la política internacio­nal.

La Trobada d’aquest any arrencarà amb una taula rodona que versarà sobre “El repte de la digitalitz­ació: nous models de negoci”. Hi participar­an Andrés Ortega (Observator­i d’Idees), Christián Rodríguez (Byhours), Carlota Pi (Hola Llum) i Enric Fernández (CaixaBank). La taula rodona de dissabte versarà sobre “Espanya-Iberoamèri­ca: una mirada europea”, i hi seran presents Ramón Casilda (BT Global), Ana Giros (Suez), Blanca Trebiño (Softtek) i Marisa Poncela (secretària d’Estat de Comerç). El moderador serà José Luis Bonet, actual president del grup Freixenet, de Fira de Barcelona i, a la vegada, president de la Cambra de Comerç d’Espanya.

Abans de la clausura hi haurà una tercera taula de contingut més genèric que porta per títol “Un projecte per a Catalunya” i en la qual de moment està concretada la presència de l’actual secretari general del Partit dels Socialiste­s de Catalunya (PSC) i candidat a la presidènci­a de la Generalita­t en les eleccions del pròxim 21 de desembre, Miquel Iceta. La proximitat d’aquelles eleccions dona a les jornades un afegit sabor preelector­al.

La Trobada està organitzad­a per la Fundació Internacio­nal Olof Palme (constituïd­a en memòria del conegut polític socialdemò­crata suec), la Cambra de Comerç de Barcelona i La Vanguardia. Compta també amb el patrocini de CaixaBank i la Fundació Mobile World Capital Barcelona, del grup Abertis i del Consorci de la Zona Franca. Col·laboren també en l’esdevenime­nt l’Ajuntament de Platja d’Aro, l’empresa Freixenet i l’hotel S’Agaró.

A la Trobada d’Economia d’aquest any hi participa també el secretari general del PSC, Miquel Iceta

 ?? PAUL WHITE / AP ?? Soraya Sáenz de Santamaría
PAUL WHITE / AP Soraya Sáenz de Santamaría

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain