La Vanguardia (Català)

Una llista sota mínims

Espanya lluitarà contra Montenegro i Eslovènia sense jugadors de l’Eurolliga

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Després de molts mesos d’anàlisi en un conflicte de difícil solució, la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va donar a conèixer la llista de jugadors convocats per als compromiso­s internacio­nals contra Montenegro (24/XI) i Eslovènia (26/XI), correspone­nts a les anomenades finestres FIBA i classifica­toris per al Mundial del 2019. Com que l’Eurolliga es va negar a modificar un calendari ple de partits –l’organitzac­ió de la millor competició de clubs europea no va acceptar mai modificar la seva estratègia mentre que es reconeixia que en cap cas l’NBA no deixaria marxar ara als seus internacio­nals–, Sergio Scariolo, selecciona­dor espanyol, va anunciar ahir un equip format per basquetbol­istes molt poc habituals en les convocatòr­ies definitive­s. Cap d’ells no forma part dels conjunts que participen en l’Eurolliga, que tenen partits el 23 i 24 de novembre. L’última data, en la qual el Reial Madrid visita al Panathinai­kós i l’Unicaja rep el CSKA Moscou –el dia abans el Barcelona s’haurà enfrontat al Maccabi–, coincideix amb l’enfrontame­nt contra Montenegro a Pogdorica. “La FEB ha anteposat els interessos del bàsquet global”, va manifestar ahir Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola.

Malgrat que la Federació Internacio­nal no deixa d’afirmar que el seu afany és promociona­r el bàsquet, la llista espanyola diu el contrari. “Sempre han de ser-hi els millors. El contrari no té sentit”, ha dit Zeljko Obradovic, tècnic del Fenerbahçe, el més premiat a Europa. Scariolo, per la seva part, es va mostrar ahir molt satisfet de tenir “una llista de jugadors joves complement­ada per un grup de veterans de gran qualitat humana i compromís total”, entre els quals hi ha l’exblaugran­a Vázquez, que serà el pròxim capità.

Malgrat això, el selecciona­dor espanyol no va ocultar que és “força conscient de la difícil missió a la qual ens enfrontem, tenint en compte el nivell dels rivals. Tot i això, tenim la il·lusió d’anar a la Xina 2019”.

La situació creada és tan absurda que fins i tot Mediaset, que tenia els drets de retransmis­sió de la fase de classifica­ció i del Mundial 2019, ha anunciat que ha decidit no fer-ho –ja que no juguen els millors– en un comunicat en què critica la FIBA, l’Eurolliga i també el CSD.

SENSE TELEVISIÓ Mediaset s’enfada amb la situació i anuncia que no retransmet­rà el Mundial

 ?? ÁNGEL MEDINA G. / EFE ?? El català Albert Oliver, amb la pilota, competirà amb la selecció espanyola
ÁNGEL MEDINA G. / EFE El català Albert Oliver, amb la pilota, competirà amb la selecció espanyola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain