La Vanguardia (Català)

Viatge a les Canàries

Valverde critica que el calendari perjudica el Barcelona davant l’Atlètic

- Barcelona ANTONI LÓPEZ TOVAR

L’ambient gèlid d’aquests dies a Barcelona contrasta amb la bona temperatur­a que es pronostica avui a Las Palmas, on el líder de la Lliga espanyola buscarà tres punts crucials abans de rebre diumenge al Camp Nou el segon classifica­t, l’Atlètic de Madrid.

Temperatur­a glacial, pluja i ratxes de vent. L’ambient en què el Barcelona es va entrenar ahir a Sant Joan Despí contrasta amb la temperànci­a que es pronostica avui a Las Palmas, on el líder buscarà tres punts crucials abans de rebre diumenge al Camp Nou el segon classifica­t. El Barça jugarà amb una certa pressió després de la victòria d’ahir de l’Atlètic, que comprimeix provisiona­lment fins a quatre punts la diferència entre els dos primers, i amb la necessitat de reservar forces. Un tercer factor intervé en la gestió de la setmana en què es disputen 9 punts: a més d’haver d’emprendre un llarg desplaçame­nt, el Barcelona disposarà d’un dia menys que l’Atlètic per preparar l’enfrontame­nt de diumenge, i això, segons Valverde, representa un greuge.

“El tema esportiu sempre està en segon pla; es tenen en compte altres qüestions”, indica l’entrenador respecte a la intervenci­ó de les television­s. Es considera perjudicat. Admet que el campionat pot quedar condiciona­t quan es combinen diferents competicio­ns, però, en aquest cas, afirma, “són dos partits de Lliga”. “Per la importànci­a del partit de diumenge, s’hauria d’haver tingut en compte”, assegura.

Valverde es mostra tan explícit en la queixa sobre el calendari com hermètic respecte a l’alineació que pensa configurar. La lògica indica que hi haurà àmplies rotacions. Algunes de forçades, com l’absència d’Alba per sanció. D’altres, per precaució o necessitat de descans. En aquest capítol, per exemple, Luis Suárez ha viatjat, malgrat que està a una targeta de completar el cicle i Busquets acumula set titularita­ts consecutiv­es. En qualsevol cas, la visita de l’equip més golejador del torneig al domicili del segon més golejat a casa és propícia, tot i que el Las Palmas està molt a prop d’eludir els llocs de descens. “Nosaltres ens hi juguem moltes coses, i ells, també”, assegura Valverde.

L’entrenador, que s’esforça a apartar el focus del partit de diumenge, afirma que el joc desinhibit que proposa Paco Jémez, tècnic del Las Palmas, no necessària­ment ha de ser beneficiós per al Barcelona intrínseca­ment. “Esclar que ells el que faran és no amagar-se; ens faran pressió alta, i això ens portarà a un desgast. Que hàgim superat aquestes situacions en altres partits no significa que les superem demà [per avui]”, diu. La realitat és que l’audaç i generós Jémez ha saldat amb derrota els seus 8 enfrontame­nts contra el Barcelona, sempre com a tècnic del Rayo Vallecano, amb un total de 36 gols en contra i 5 a favor.

En aquest context, Diego Simeone s’ha posat la pell de be perquè considera impossible per a l’Atlètic de Madrid el títol de Lliga. Però Valverde no cau en el parany: “Tenint en compte com competeix l’entrenador de l’Atlètic, queda clar que competiran fins al final. No en tinc cap dubte. Ell no pensa que la Lliga està acabada, i nosaltres tampoc; encara hi ha moltes coses a dir”.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Imatge de l’entrenamen­t d’ahir, en un ambient glacial
LLIBERT TEIXIDÓ Imatge de l’entrenamen­t d’ahir, en un ambient glacial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain