La Vanguardia (Català)

Embús als núvols

La companyia preveu créixer un 12% a Barcelona aquest estiu

- AINTZANE GASTESI Barcelona

El president de la companyia aèria Vueling, Javier SánchezPri­eto, assegura que és necessari obrir un debat social sobre les possibilit­ats d’incrementa­r la capacitat de l’aeroport del Prat, que “en determinat­s moments de la temporada alta està saturat”.

El president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, va assegurar ahir que és necessari obrir un debat social sobre les possibilit­ats d’incrementa­r la capacitat de l’aeroport del Prat, que “en determinat­s moments de la temporada alta està saturat”. Segons Sánchez-Prieto, el nou pla per a l’aeroport presentat fa dues setmanes pel ministre de Foment, que preveu la construcci­ó de la terminal satèl·lit, augmenta la capacitat a terra, però “no soluciona els problemes del costat d’aire”, on les dues pistes “funcionen al revés per no molestar Messi”, amb referència a les limitacion­s per soroll que afecten la zona de Gavà Mar.

En una conferènci­a a Esade, el president de la companyia va celebrar que “el nou pla director de l’aeroport del Prat hagi obert el debat de la capacitat, però que fa falta incorporar elements com el funcioname­nt de les pistes i de l’estacional­itat que existeix a l’aeroport”. El nou pla de Foment preveu fer el salt de capacitat dels 55 milions de passatgers actuals fins a 70 milions. El 2017, el Prat va registrar un nou rècord de 47 milions de viatgers. El pla també preveu que l’aeroport de Girona pugui ser utilitzat com una tercera pista per al Prat. Sobre això, Sánchez-Prieto va assegurar que aquesta opció és factible “si els clients estan disposats a un desplaçame­nt de gairebé una hora per agafar un vol”, i que en cas d’implantar-se la mesura, Vueling, líder al Prat, “no seria la companyia que hauria de desplaçar-se a Girona”. El president de Vueling també creu que Aena té un “interès genuí” en el desenvolup­ament de l’aeroport de Barcelona ja que és una de les “joies de la corona” del gestor aeronàutic.

Per a la pròxima temporada d’estiu, Vueling preveu una oferta de 16 milions de seients al Prat, la qual cosa suposa un creixement del 12,4%. A més, augmentarà la seva flota fins a 52 avions, quatre més que l’any passat, per operar un total de 130 destinacio­ns. A la seva xarxa global, l’oferta total serà de 26,8 milions de seients, un 11% més que l’any passat. Amb aquestes xifres, l’aerolínia preveu créixer aquest any un 12% en nombre de passatgers. “Els plans de creixement de Vueling passen per Barcelona”, va assegurar l’executiu de l’aerolínia. Després d’un 2017 dedicat a una reestructu­ració operativa i una millora del servei d’atenció al client per evitar situacions com el caos de l’estiu del 2016, la companyia recupera la via del creixement. El passat exercici, Vueling va facturar 2.100 milions d’euros, un 1,5% més, i va transporta­r gairebé 30 milions de passatgers. El pla estratègic fins al 2022 preveu assolir 150 avions i un creixement en seients oferts del 10% anual.

Segons el president de Vueling, el pla de Foment “no soluciona el problema de limitació de les pistes”

 ?? XAVIER CERVERA / ARXIU ?? Avió de Vueling a la pista de l’aeroport del Prat
XAVIER CERVERA / ARXIU Avió de Vueling a la pista de l’aeroport del Prat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain