La Vanguardia (Català)

Els ajuntament­s catalans es conjuren en defensa de la immersió lingüístic­a

- BARCELONA Redacció i agències

Alcaldes i representa­nts de les associacio­ns municipali­stes de tot Catalunya, i especialme­nt de l’àrea metropolit­ana de Barcelona, van mostrar ahir el seu suport a l’escola catalana i al model d’immersió lingüístic­a en un acte a Santa Coloma Gramanet organitzat per la plataforma Som Escola, que ahir al vespre va convocar concentrac­ions davant els ajuntament­s per denunciar el propòsit del Govern central de canviar un sistema avalat per una àmplia majoria social i política per introduir més hores en castellà.

En la seva intervenci­ó, en l’acte a l’escola Rosselló Pòrcel, un dels centres on va néixer la immersió en català ara fa 35 anys, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va llançar un avís a Mariano Rajoy: “Per més que alteri les regles del joc democràtic i per més article 155 trobarà a Catalunya una societat plural i unida en defensa del model educatiu català”. “Adverteixo el president Rajoy que no s’equivoqui, perquè el conjunt de la ciutadania defensarem aquest model educatiu d’èxit i referent mundial; no aconseguir­an dividir-nos i sempre defensarem una societat catalana plural i diversa, però cohesionad­a i democràtic­a”, va reblar.

Núria Parlon, l’alcaldessa socialista de Santa Coloma, va remarcar el suport del món municipali­sta al model d’escola catalana. “Soc una de les nenes que es van beneficiar d’aquest model en una ciutat on la majoria de persones parlaven castellà”, va explicar, alhora que subratllav­a el caire cohesionad­or de l’escola i la necessitat que la ciutadania, al marge de les diferèncie­s polítiques, “defensi en massa la llengua” catalana enfront dels qui pretenen, segons ella, “desestabil­itzar” la societat.

El missatge va ser compartit pels presents, que van fer una crida a “consolidar, protegir i millorar” l’escola catalana i rebutjar els intents d’instrument­alitzar políticame­nt la llengua.

Al vespre, milers de mestres, pares i estudiants van desafiar el fred i la pluja per sumar-se a les manifestac­ions convocades arreu de Catalunya per la plataforma Som Escola –que aplega una cinquanten­a d’entitats– sota el lema “Protegim el model d’escola catalana”. Els oradors van llegir un manifest en què es denuncia que els plans apuntats per l’Executiu del PP les últimes setmanes són un “atemptat directe” contra la immersió i la cohesió social.

 ?? MARTA PÉREZ / EFE ?? Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma, en l’acte de Som Escola
MARTA PÉREZ / EFE Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma, en l’acte de Som Escola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain