La Vanguardia (Català)

El Síndic demana un 30% de pisos de la Sareb per al lloguer social

-

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va formular ahir a la presentaci­ó de l’Informe sobre el dret a l’habitatge: qüestions urgents una demanda perquè l’anomenat banc dolent (Sareb) cedeixi “almenys un 30% dels seus habitatges per destinar-los a lloguer social”.

En roda de premsa al Parlament, Ribó va qualificar d’“inadmissib­le” que la Sareb només destini un 2% dels seus pisos a habitatges socials, i va exigir que aquesta xifra s’incrementi fins a un 30%.

L’informe s’ha elaborat per “la impossibil­itat de moltes persones i famílies a accedir a un habitatge assequible amb els escassos ingressos de què disposen” i per “la incapacita­t material en què es troben les administra­cions públiques per garantir l’accés a l’habitatge de les persones que no poden accedir a un habitatge al mercat lliure”, en un context d’un increment dels preus i la reducció dels contractes per arrendar.

El Síndic va destacar que la Sareb “disposa d’un parc d’habitatges integrat per entitats financeres rescatades amb diners públics”, cosa que, a parer seu, és una “contradicc­ió flagrant”, perquè els ciutadans que ara pateixen la falta d’habitatge van pagar al seu dia el rescat d’aquelles entitats bancàries, que estan xifrades en 43.000 milions d’euros.

Ribó considera que encara hi ha temps per “corregir la situació actual” i fer possible que “la plusvàlua generada per la Sareb també beneficiï el conjunt de la ciutadania i contribuei­xi a fer efectiu el dret a un habitatge digne”.

El Síndic va qualificar de “problema vergonyant” la falta de domicilis. A parer seu, la situació dels habitatges socials a Catalunya “està molt lluny que es compleixi aquest dret tal com es defineix als tractats internacio­nals, la Constituci­ó Espanyola i l’Estatut de Catalunya”.

Segons Rafael Ribó, només un 2% dels habitatges del banc dolent es destinen a finalitats socials

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain