La Vanguardia (Català)

Complicita­t entre Caterina i Meghan en el seu primer acte oficial juntes

- ISABEL CLARÓS

Les dues parelles van assistir al fòrum de la Fundació Reial, una entitat benèfica creada pels fills de Diana

Guillem i Enric són els membres més estimats de la família reial britànica. El matrimoni del primer amb Caterina va contribuir a augmentar la popularita­t dels fills de la difunta Diana i el príncep de Gal·les, i els ducs de Cambridge eren la parella perfecta. Des de fa tres mesos, els flaixos els acaparen Enric i la seva promesa, Meghan Markle, que es casaran el 19 de maig. Per això ahir va aixecar expectació la primera aparició de tots quatre en un acte oficial. El públic, dret, va aplaudir l’entrada a l’escenari dels Quatre Fantàstics, tal com els ha batejat la premsa britànica, que ha agafat el nom de l’equip de superheroi­s de còmic. Es van asseure en fila en cadires de colors; les dues dones juntes, flanquejad­es per les seves parelles. “Ens sentim especialme­nt feliços per celebrar el nostre primer fòrum de la Fundació Reial amb la Meghan”, va començar dient Guillem, que va donar la benvinguda a la promesa del seu germà, amb qui es va comprometr­e el 27 de novembre.

La Fundació Reial és una institució benèfica creada el 2011 pels dos nets d’Elisabet II per posar en marxa projectes filantròpi­cs com ajudar els excombaten­ts lesionats, preservar la vida silvestre o la salut mental. Caterina és la tercera patrona de la fundació, i el 19 de maig Meghan Markle, després de casarse amb Enric, es convertirà en la quarta.

En l’acte es va veure la bona sintonia entre els dos germans i les dues cunyades, que van intercanvi­ar mirades i somriures còmplices. Els tres patrons parlaven de diferents projectes que du a terme la fundació, com els Invictus Games –el campionat en què participen veterans de guerra lesionats– o la campanya “Heads together”, que pretén conscienci­ar sobre salut mental. Meghan, per la seva part, va defensar un discurs feminista, que es va percebre com la causa a què es podria abocar una vegada entri a formar part de la fundació: “Les dones no necessiten trobar la seva veu; ja en tenen. Necessiten sentirse empoderade­s per utilitzar-la, i la gent, homes inclosos, necessita ser encoratjad­a a escoltar”. I va afegir: “Això és el que marca la diferència”.

Després de les preguntes més serioses sobre la feina de la fundació, la periodista Tina Daheley, conductora de l’acte, també es va interessar pels preparatiu­s del casament: “Anem bastant atrafegats”, va respondre Enric. Els dos prínceps també van arrencar les rialles de l’auditori quan Tina els va preguntar si era complicat treballar en família: “I tant!”, va dir Guillem. I el seu germà va afegir: “Som quatre personalit­ats diferents amb quatre maneres de pensar. Estarem atrapats junts la resta de la nostra vida”.

Les dues dones s’hauran d’acostumar a les comparacio­ns la resta de les seves vides sobre el seu look. Aquesta vegada Meghan portava un disseny del canadenc Jason Wu. Es tracta d’un vestit blau nit de setí de la col·lecció Resort 2018, amb travetes a les espatlles, cinturó i tall wrap i que costa uns 1.600 euros. Les sabates, d’ant i amb una polsera de tires al turmell, eren d’Aquazzura. Caterina, per la seva part, embarassad­a del tercer fill, repetia el vestit blau de Séraphine, que té un preu de 112 euros. I les sabates eren de saló de color blau marí de Stuart Weitzman.

Malgrat que era el primer acte oficial a què assistien tots quatre plegats, les dues parelles van ser fotografia­des juntes sortint de la missa de Nadal a Sandringha­m, amb la resta de la família reial.

 ??  ??
 ??  ?? El príncep Enric, la seva promesa, Meghan Markle, i Caterina de Cambridge escoltant somrients el príncep Guillem
El príncep Enric, la seva promesa, Meghan Markle, i Caterina de Cambridge escoltant somrients el príncep Guillem
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain