La Vanguardia (Català)

En llibertat el fill del principal sospitós del crim de Susqueda

- Barcelona/Girona

Jordi Magentí García, de 28 anys, fill del principal sospitós pel crim del pantà de Susqueda, va quedar ahir en llibertat provisiona­l després de negar-se a declarar davant el jutge d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners. Se l’investiga per un presumpte delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, i la policia sospita que podria haver sabut els moviments que el seu pare va fer el dia del crim.

Ahir els Mossos van finalitzar les entrades i escorcolls dels domicilis que freqüentav­a el principal sospitós a Anglès, i es van apoderar de material que passarà a ser analitzat per la policia científica per si se’n pogués desprendre algun indici inculpator­i. És el cas, per exemple, del cotxe de l’arrestat, que va ser captat per les càmeres de seguretat de la presa el dia del crim, i una pistola. Ahir la policia científica també va rastrejar amb detectors de metalls els terrenys agrícoles que el presumpte autor té a Anglès a la recerca de l’arma o armes del crim. Ho van fer sota unes condicions climatològ­iques molt adverses, castigats per una abundant nevada.

Els dies anteriors, al domicili del fill de Magentí, a Salt, els agents van trobar marihuana i cocaïna, substàncie­s que es destinaven presumptam­ent al tràfic, l’única activitat que s’atribueix al jove i en què tenia suposadame­nt la col·laboració del seu pare, segons van relatar fonts policials. El fill també va ser present als escorcolls que dilluns i dimarts la policia va fer al domicili de l’àvia amb qui va viure des que la seva mare va ser assassinad­a a mans del seu pare, el 1997, quan tenia 9 anys. En aquell escorcoll i en els que es van fer a casa de l’oncle del presumpte autor i en finques agrícoles de la família els agents podrien haver trobat quantitats significat­ives de marihuana i estris relacionat­s amb el tràfic de drogues.

Els Mossos esgotaran el màxim de 72 hores que fixa la llei per posar el detingut a disposició judicial. Serà avui quan compareixe­rà davant del jutge el principal acusat, Jordi Magentí, que podria optar per la mateixa estratègia que el seu fill i negar-se a declarar. Ahir, aconsellat pels seus advocats, ja va evitar badar boca en l’interrogat­ori a què el van sotmetre els Mossos. El sospitós pel crim de Susqueda vol esperar a saber quins indicis tenen els investigad­ors per incriminar-lo. La policia no té cap dubte que va ser ell, mentre que Magentí, en un crit desesperat, va proclamar la seva innocència davant els mitjans de comunicaci­ó, que gravaven davant de casa seva com començava l’escorcoll.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain