La Vanguardia (Català)

Caldea potencia els contrastos per atreure els 'millennial­s'

EL TERMOLÚDIC VOL INCORPORAR EL PÚBLIC JOVE QUE, MÉS QUE LA QUIETUD I EL RELAX PROPIS DELS SPA TRADICIONA­LS, BUSCA UNA EXPERIÈNCI­A D'ENTRETENIM­ENT SORPRENENT I DIVERSA

- ■ HELENA ALMANZA Barcelona

Fa 25 anys va sorgir a la localitat andorrana d'Escaldes-Engordany una idea revolucion­ària: i si fusionem l'experiènci­a del balneari amb una oferta d'entretenim­ent, acompanyad­a d'una proposta arquitectò­nica inèdita? Així naixia la noció de centre termolúdic, una invenció andorrana que, després, hem vist en altres instal·lacions de tot el món.

Amb el temps, l'oferta s'ha anat diversific­ant, incorporan­t-hi Inúu, el centre només per a adults amb una proposta holística de wellness més tradiciona­l (massatges, tractament­s de bellesa, assessoram­ent nutriciona­l, etc.), així com Likids, l'espai només per a nens on se'ls introdueix al termalisme amb activitats lúdiques.

UN SPA DIFERENT

Aquesta diversitat, que s'engloba sota la marca Caldea, fa que visitar el termolúdic sigui molt diferent de les experiènci­es que tenim en spas tradiciona­ls. Podem optar per la tranquil·litat, és clar, però també podem deixar-nos portar en un recorregut carregat de contrastos que, a més de revitalitz­ar-nos físicament i mentalment, configura una experiènci­a divertida i sorprenent. En aquest sentit, com explica Patricia García, responsabl­e de Màrqueting del termolúdic andorrà, “Caldea, tot i que inclou ingredient­s tradiciona­ls propis d'aquests centres, com els massatges o el jacuzzi, no és un spa convencion­al. Des de l'ampli horari d'obertura fins al rang d'edat dels visitants (a partir dels tres anys), tot està pensat per convertir el centre en un lloc diferent de la resta".

BANYS D'EXOTISME

D'aquesta manera, Patricia García destaca, per exemple, "banyar-te en una llacuna exterior amb vistes a una muntanya nevada fins a la mitjanit o gaudir d'un espectacle musical, acrobàtic o que juga amb el color en contrast amb l'aigua i l'arquitectu­ra de l'espai. Però també banyar-te envoltat de taronges, relaxar-te en banys exòtics que apel·len a diferents llocs del món o moments històrics, com els indo romans o els islandesos”. Als primers, els contrastos de temperatur­a són els atractius principals (amb aigües que oscillen entre els 36 i els 14 °C). Al bany islandès es combina directamen­t l'aigua molt calenta amb el gel, a l'estil dels països nòrdics.

Però les sorpreses van més enllà dels canvis de temperatur­a (cosa que agrairan els més fredolics): “També disposem de saunes cromàtique­s amb parets de sal, o podem banyar-nos en aire calent, a Sirocco.”

I com que es tracta d'oferir una experiènci­a completa, la diversitat i els contrastos també són presents en la gastronomi­a. A Caldea podrem viatjar per tot el món pels seus restaurant­s: des dels plats essencials de la cuina mediterràn­ia fins a exquisides­es arribades de llocs com Tailàndia o el Japó.

 ??  ?? L'ampli horari d'obertura de Caldea permet als visitants els banys fins a mitjanit.
L'ampli horari d'obertura de Caldea permet als visitants els banys fins a mitjanit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain