La Vanguardia (Català)

"La Bohème ara és un espai saludable i de servei continu"

BERNADÁS ES VA INCORPORAR A PYRÉNÉES AMB L'OBJECTIU DE TRANSFORMA­R UN RESTAURANT CLÀSSIC EN UN ESTABLIMEN­T AMB UNA MISSIÓ: OFERIR MENJAR SA I EQUILIBRAT A QUALSEVOL HORA DEL DIA

- ■ CRISTINA DÍAZ Barcelona

Deia Michael Pollan, periodista i guru de l'alimentaci­ó saludable, que una regla per menjar sa és "no consumir res que la teva àvia no reconeixer­ia". Pollan es referia a la necessitat d'evitar els aliments processats. Amb tot, la cuina saludable està plena d'ingredient­s i plats que no hauríem reconegut ni nosaltres mateixos, fa quatre o cinc anys:

smoothies (batuts) verds, xia, quinoa, col kale o bolets xiitake, per esmentar-ne alguns, ja són tan habituals a la nostra dieta com el tomàquet o l'oli d'oliva. És clar que, des de fa un temps, els valors han canviat i cada vegada més busquem una alimentaci­ó que complement­i el nostre estil de vida.

Als Grans Magatzems Pyrénées es van adonar d'aquest canvi de tendència i van capgirar un dels establimen­ts emblema del centre andorrà: el restaurant La Bohème. Per transforma­r-ho en un espai

healthy han comptat amb Víctor Bernadás, que, després de formar-se a l'Escola d'Alta Hostaleria del Maresme i passar una dècada en resorts i restaurant­s de tot el món, va acceptar el repte de convertir l'establimen­t en un bastió de l'alimentaci­ó saludable a Andorra. En què es diferencia la nova proposta de La Bohème de l'oferta anterior? Són conceptes diferents, abans era un restaurant convencion­al; ara hem apostat per oferir una gastronomi­a saludable i nutriciona­lment correcta. Tenim el compromís d'oferir una gastronomi­a equilibrad­a i sense excessos, col·laborant amb nutricioni­stes. A més de la carta, hem necessitat retocs en l'organitzac­ió i hem format el personal en el nou concepte, que és un dels aspectes clau d'aquest canvi. Com es va detectar la necessitat d'oferir aquest tipus de cuina? És innegable que tenir cura de la salut és tendència. La gent s'exercita al gimnàs, surt a córrer, vol alimentar-se millor. I, diàriament, moltes d'aquestes persones dinen fora de casa, on l'habitual són menús que no s'adapten a aquest interès en la cura personal i de la salut. També ha canviat com se serveix. Ara és una oferta més informal, de servei continu. Què trobarem a cada moment del dia? Tal com comentava anteriorme­nt, hem volgut deixar enrere el concepte de restaurant convencion­al per fer un espai saludable. Des de primera hora del matí, hi trobem diferents tipus de smoothies, infusions i sucs, així com pastisseri­a saludable. En definitiva, som un lloc on es pot esmorzar de manera equilibrad­a. A l'hora de dinar, incorporem el plat equilibri i la carta de temporada. I a mitja tarda afegim les creps saludables a l'oferta gastronòmi­ca. Quins són els plats o els productes que tenen més èxit? La pastisseri­a saludable té una gran acceptació, també l'anomenat plat equilibri, un combinat nutriciona­lment correcte que serveix de plat únic per dinar i que ha estat un èxit. I tot el que sigui producte local, procedent d'Andorra, també agrada molt a la nostra clientela. En aquesta cuina és important l'estacional­itat. Cada quant es renova la carta? Actualment tenim una carta de temporada que canvia cada tres mesos; ara començarem a treballar amb la incorporac­ió de nous plats pensant en la carta de primavera. Però no ens quedem aquí, volem arribar a incorporar nous suggerimen­ts de plats o receptes de pastisseri­a saludable cada poques setmanes. Així mateix, és clau disposar de matèria primera fresca i de primera qualitat. Com és la relació entre el restaurant i els grans magatzems? La relació entre tots dos és excel·lent, busquem sinergies entre restauraci­ó i grans magatzems. Tenim la voluntat i el compromís de treballar amb una matèria primera que el nostre client pugui trobar als grans magatzems. Sempre hi ha productes nous que es poden tastar en restauraci­ó i després adquirir als grans magatzems i emportar-te'ls a casa.

 ??  ?? Després de viure i treballar en més d'una desena de països de tot el món, Bernadás es va incorporar l'any passat al grup andorrà Pyrénées.
Després de viure i treballar en més d'una desena de països de tot el món, Bernadás es va incorporar l'any passat al grup andorrà Pyrénées.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain