La Vanguardia (Català)

Neymar passarà pel quiròfan al Brasil i es perdrà el partit contra el Madrid

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Ja ho havia avançat al Brasil el pare de Neymar, però ahir a la nit es va fer oficial. No hi haurà miracle mèdic per al davanter. L’exbarcelon­ista s’operarà a finals d’aquesta setmana al seu país, segons va confirmar ahir el PSG, amb la qual cosa es perdrà el partit de dimarts que ve contra el Reial Madrid en la tornada dels vuitens de la Champions.

El milionari equip parisenc haurà d’intentar capgirar el 3-1 del Bernabeu sense la seva principal figura, sense l’home per qui va tirar la casa per la finestra el president, Nasser al-Khelaifi. 222 milions invertits i un esquinç del turmell de dret acompanyat d’una fissura del cinquè metatarsià que dificultar­à el principal objectiu de la temporada. Perquè després de la intervenci­ó quirúrgica que farà el doctor Rodrigo Lasmar el més normal és que Neymar s’estigui entre sis i vuit setmanes de baixa. És a dir, que es perd bona part del que queda de temporada, però no perilla la seva presència al Mundial, tret que sorgeixin complicaci­ons.

Si Neymar hagués arriscat al màxim contra el Madrid podria haver compromès la seva presència en el torneig que arrenca al juny a Rússia.

El futbolista es va lesionar al minut 80 del partit contra l’Olympique de Marsella de diumenge passat. Des d’aleshores i fins ahir a la nit s’havien multiplica­t les especulaci­ons a París i al Brasil. Mentre Unai Emery no descartava la seva presència contra els blancs, al país de Neymar ràpidament es va donar per fet que la seva lesió no duraria només uns quants dies. La decisió que passi pel quiròfan es va produir, segons el PSG, després d’un examen conjunt fet pels metges del club i pels metges de la selecció brasilera. Lasmar va anar de Sotxi, on assistia a un congrés de la FIFA, a la capital francesa i ara aniran tots cap al Brasil per fer l’operació, en què hi haurà el doctor de confiança del PSG, Gérard Saillant, el metge que al seu dia tractava els genolls del també exblaugran­a Ronaldo.

Sense la participac­ió de Neymar ahir el PSG va vèncer a la Copa de França, també contra el Marsella (3-0). Di María, substitut l’onze del brasiler, va marcar dos gols. L’altre va ser obra de Cavani.

 ?? GABRIEL BOUYS / AFP ?? Al dic sec. El més normal és que Neymar s’estigui fora dels terrenys de joc entre sis i vuit setmanes després de l’operació
GABRIEL BOUYS / AFP Al dic sec. El més normal és que Neymar s’estigui fora dels terrenys de joc entre sis i vuit setmanes després de l’operació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain