La Vanguardia (Català)

La Molina aplega el millor SBX

L’estació rep els atletes olímpics en la celebració de la Copa del Món

- ELISABETH ESPORRÍN Barcelona

Els snowparks han crescut. Ja sigui amb taula de snow o esquís de doble espàtula, la diversitat d’activitats i trucs que s’hi pot dur a terme s’ha convertit en el gran repte per a molts joves. Una modalitat olímpica que ja ha començat a deixar fruits, com la medalla de bronze que va guanyar el malagueny Regino Hernández a Pyeongchan­g, en la modalitat de snowboard cross (SBX).

Les estacions tenen espais destinats tant a la pràctica del freestyle ski com l’snowboard. Impulsat per l’skate i el surf, l’esport proporcion­a grans dosis d’adrenalina. Ja siguin les baranes, els calaixos, el half pipe o la pista de boarder cross, tots tenen una base tècnica. No en va, i a imatge i semblança dels riders espanyols olímpics, l’esport s’ha fet un lloc a les estacions amb escola pròpia per a les futures promeses.

L’snowpark d’Alabaus de La Molina, que allotja esportiste­s provinents dels tres centres de tecnificac­ió estatals situats a Andalusia, Aragó i Catalunya, es converteix des de demà en l’epicentre del millor SBX. Els amants de la modalitat esportiva blanca podran veure de prop tots els campions olímpics, amb motiu de la Copa del Món FIS de SBX.

La prova aplegarà 78 esportiste­s de 17 països –25 dones i 53 homes–, entre els quals destaca la participac­ió dels actuals líders de la categoria masculina i femenina, el francès Pierre Vaultier i la italiana Michela Moiola. L’equip de la RFEDI, encapçalat per Regino Hernández –medallista a Pyeongchan­g i setè del circuit mundial–, arriba molt fort a La Molina. El basc Lucas Eguibar –podi a la Copa del Món disputada a Val Thorens i 12è en la classifica­ció general–, lluitarà per fer-se un lloc entre els millors, igual com el tercer integrant de l’equip, Laro Herrero.

Les rondes classifica­tòries de demà divendres donaran pas a les finals de dissabte. Les sèries eliminatòr­ies en grups de quatre, per una pista amb peralts, salts i dubbies on són importants la tècnica, la velocitat i l’estratègia, posicionar­à els riders en el rànquing del circuit de la Copa del Món, com a avantsala de la final de Veysonnay (Suïssa) que es disputarà la setmana que ve.

L’esdevenime­nt s’acabarà amb el festival Estima Fest. Uns concerts, amb motiu dels actes del 75è aniversari de l’obertura de l’estació, que tindran lloc a partir de dos quarts de cinc de la tarda al pàrquing del telecabina de La Molina. A càrrec del grup barceloní Els Amics de les Arts, la festa es clausurarà amb un castell de focs i sessió dj per als esportiste­s més noctàmbuls.

 ?? JORDI MUÑOZ ?? Hernández, bronze en els Jocs
JORDI MUÑOZ Hernández, bronze en els Jocs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain