La Vanguardia (Català)

Adi compra Quaternia per créixer en cosmètica

El grup químic preveu unes vendes de 60 milions aquest any

- MAR GALTÉS Barcelona

El Grup Adi, de distribuci­ó de productes químics per a la indústria tèxtil, de pintures i construcci­ó, amb seu a Terrassa, ha adquirit Quaternia, un fabricant de formulacio­ns especialit­zat en ingredient­s químics per a cosmètica i cura personal, que té la seu a Barcelona. Aquesta operació, l’import de la qual no ha transcendi­t, permet a Adi “accelerar el creixement, guanyar pes a Espanya i entrar a nous sectors estratègic­s com la cosmètica i detergents, que són altament especialit­zats”, explica el fundador i conseller delegat Jordi Simó.

El grup Adi, amb presència a Portugal, a més de França, el Brasil i el Marroc, ocupa unes 80 persones i va registrar una facturació de 32 milions d’euros el 2017. El proper mes de març, l’empresa inaugurarà noves instal·lacions a Portugal, que és fins ara el seu principal mercat. El 90% del negoci d’Adi es realitza fora d’Espanya, assegura Simó.

Per la seva part, Quaternia, que ocupa prop de vint persones, registra unes vendes d’uns 25 milions d’euros i creix a un ritme de dos dígits; l’empresa realitza al voltant del 85% de les seves vendes en el mercat espanyol.

Quaternia, fundada fa una mica més de deu anys per quatre socis –Jorge Guixà, Lluís Saborit, Oriol Ponsati i Antonio Crous–, és fabricant de matèries primeres (encara que el procés de producció, per les caracterís­tiques pròpies del sector, està externalit­zat a una de les tres grans fàbriques que hi ha a Europa). Els seus productes de cosmètica, cura personal i cura per a la llar van destinats a grans multinacio­nals del sector.

Amb la compra de Quaternia, Adi reforça la seva presència a Espanya, on el 2015 havia desinverti­t amb la venda de la seva divisió de pintures nacional, un negoci de 12 milions d’euros, al grup alemany TerHel.

El nou grup Adi equilibrar­à la seva activitat: amb una previsió de vendes de 60 milions a l’actual exercici 2018, la facturació estimada serà 60% internacio­nal i 40% nacional. L’operació ha estat assessorad­a per M&A Clairfield Internatio­nal i els advocats de Rousaud Costas Duran (RCD).

“Estem treballant en un pla de creixement, amb noves adquisicio­ns, per arribar a unes vendes de 150 milions d’euros en el termini de cinc anys”, explica Jordi Simó.

El grup Adi, creat el 1997 per prestar serveis de logística a les companyies químiques que operaven a Espanya, forma part del hòlding Sipo, propietat de la família Simó Pons, de la qual també depèn la companyia logística SPT.

El grup familiar prepara un pla amb adquisicio­ns per arribar a 150 milions en un termini de 5 anys

 ?? ARXIU ?? Jordi Simó, fundador de Grup Adi
ARXIU Jordi Simó, fundador de Grup Adi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain