La Vanguardia (Català)

Renta Corporació­n i APG aporten 250 milions a Vivenio

- ROSA SALVADOR Barcelona

La immobiliàr­ia barcelonin­a Renta Corporació­n i el fons de pensions holandès APG ampliaran el capital de la socimi Vivenio en 250 milions d’euros per impulsar la compra d’habitatges de lloguer a Madrid i Barcelona. El conseller delegat de Renta, David Vila, va explicar que els dos socis van subscriure l’any passat una primera ronda de finançamen­t de 130 milions euros a la socimi, que els ha permès comprar immobles per valor de 210 milions d’euros (100 de ja escriptura­ts i 110 milions compromeso­s), amb 1.400 habitatges. La segona ronda, va assenyalar, permetrà a la socimi comprar immobles per 400 milions més.

Renta gestiona Vivenio des de maig de l’any passat i, amb una participac­ió del 3%, centra la seva activitat patrimonia­lista, que li assegura uns ingressos estables amb independèn­cia del cicle econòmic. La seva activitat transaccio­nal tradiciona­l, que l’any passat li va aportar el 90% del benefici, es va centrar també en la compra i transforma­ció d’habitatges (60%), tant a Madrid com a Barcelona. Les seves operacions més significat­ives el 2017 van ser la venda d’una promoció d’habitatges a General Mitre, de l’edifici Mercuri a la Via Augusta i d’una altra promoció al carrer Jorge Juan, a Madrid.

Renta va tancar l’any passat amb un benefici net de 12,5 milions d’euros, que triplica el de l’any anterior. La firma té ara una cartera de negoci de 157 milions d’euros en nous projectes, tant edificis adquirits com drets d’inversió, a més d’uns altres 35 milions correspone­nts a l’edifici de la Puerta del Sol, 9, de Madrid, que gestiona amb el fons nordameric­à Kennedy Wilson.

Renta Corporació­n té com a primer accionista Luis Hernández de Cabanyes, amb un 25%, després d’haver cedit un 3% de les seves accions a la Fundació Renta Corporació­n, mentre que la resta del consell controla un altre 35%.

 ??  ?? David Vila, conseller delegat
David Vila, conseller delegat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain