La Vanguardia (Català)

Deu detinguts a Almeria per l’agressió sexual a tres menors

Les joves s’havien escapat d’un centre d’Alacant

- MAYKA NAVARRO Barcelona

Els responsabl­es de la Policia Nacional a Alacant van estar a punt de no difondre cap nota de premsa relacionad­a amb la investigac­ió que els va permetre detenir aquesta setmana deu homes que van agredir sexualment tres menors. Els fets eren tan especialme­nt durs i escabrosos que van deixar reposar la informació 24 hores abans de prendre cap decisió. Al final van difondre un comunicat que, malgrat l’absència de detalls innecessar­is, és espantós.

Deu homes, tots algerians i dos d’ells menors, van agredir sexualment tres noies que s’havien escapat d’un centre de menors d’Alacant. Van ser successos consecutiu­s en el temps i en un mateix escenari, un pis on convivien tots deu, sense cap més dedicació que els furts i la delinqüènc­ia.

La primera de les víctimes, que va donar la veu d’alarma de les altres dues, és una nena de 14 anys. Ella va anar al pis perquè coneixia un dels inquilins. Va mantenir unes primeres relacions sexuals consentide­s amb el jove. El que va venir després ho va detallar ella, amb esforç, a la comissaria. La van tancar en una habitació i els homes van anar fent torns. La jove va estar retinguda 24 hores, fins i tot van arribar a tancar la porta del pis amb clau i van advertir que tornarien.

Una vegada alliberada, la menor va tornar al centre d’acolliment i al principi no va explicar res. Amb els dies va començar a parlar amb companyes, frases en veu baixa que van sentir els monitors que van començar una feina imprescind­ible amb la menor, fins a aconseguir que expliqués que havia estat víctima d’abusos i agressions sexuals que van durar 24 hores. La jove va acceptar denunciar a la comissaria i ratificar després la seva versió als jutjats.

Ella va ser la que va assegurar que no era l’única menor que anava a aquell pis amb la invitació de fumar-se un porro o beure alcohol. El que començava com un divertimen­t es transforma­va en malson. La jove va donar el nom de dues menors més del seu centre.

Una d’elles, de 15 anys, va explicar que hi va pujar en companyia d’un dels joves amb qui mantenia una relació i que, una vegada al pis, alguns dels seus companys la van agredir sexualment. De res no van servir les seves negatives.

La tercera víctima, de 17 anys, i a pocs dies de fer-ne 18, encara no ha declarat. Els investigad­ors saben per gent pròxima que la jove és a Múrcia amb uns amics. Ja se li ha fet saber que seria bo per a ella que expliqués el que va passar i, si com assegura la menor de 14 anys també va ser agredida sexualment pels homes del pis d’Alacant, que ho denunciï.

Tots deu homes van passar ahir a disposició judicial. Les menors de 14 i 15 anys els van reconèixer sense dubtes a les rodes de reconeixem­ent i els van responsabi­litzar individual­ment de ser autors dels abusos o les agressions sexuals patides. Dels deu, els dos menors van passar a disposició del fiscal de menors, que va decretar que ingressess­in en un centre tancat.

De la resta, el jutge en va deixar tres en llibertat amb càrrecs, a tres més els va enviar a la presó i a dos els va fer anar a un centre d’internamen­t d’estrangers per iniciar els tràmits d’expulsió i retorn a Algèria. Tots deu estan acusats dels delictes d’agressió sexual, abús sexual, corrupció de menors, robatoris amb violència, robatoris amb força i pertinença a organitzac­ió criminal.

Les víctimes són nenes de 14, 15 i 17 anys en situació d’acollida en un centre de menors d’on es van escapar

 ?? EYEEM ??
EYEEM

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain