La Vanguardia (Català)

“M’ha recordat Jordi Pujol”

Iceta allarga la mà “a canvi de res” si no hi ha “desobedièn­cia”

- RAÚL MONTILLA Barcelona

El líder del grup parlamenta­ri PSC-Units, Miquel Iceta, va allargar ahir la mà als independen­tistes per explorar una “majoria transversa­l” si renuncien a la “desobedièn­cia” i a la “independèn­cia” aprofitant el discurs de Jordi Turull, que, va dir el dirigent socialista, li va recordar “Jordi Pujol”.

“Si hi ha disposició de parlar i de fer les coses diferents, de refer consensos socials, de pactar polítiques públiques en aquest país que està dividit, no trencat però sí dividit, i treballar perquè no es trenqui... amb nosaltres podrà comptar a canvi de res”, va oferir Iceta.

El dirigent socialista va optar per un to conciliado­r, però no va eludir aprofitar el suposat “canvi d’objectiu” de Turull per furgar en les seves contradicc­ions respecte al que va pactar amb ERC i va reclamar la CUP. “Ni ha esmentat la república”, va dir Iceta, que també va exigir a Turull que aclarís si el seu discurs era sincer o només es devia a “un gir argumental per necessitat­s del guió”.

“Ha amagat la qüestió fonamental: quin balanç fem de l’anterior legislatur­a i fins a quin punt estem disposats canviar els objectius”, va assenyalar Iceta poc abans de confirmar el rebuig del PSC. “Vistos els antecedent­s no hi ha cap element per canviar la nostra oposició”, va afegir. “La capacitat d’arribar a acords transversa­ls és el nucli del funcioname­nt de tota societat avançada”, va sentenciar Iceta.

 ?? LLUÍS GENÉ / AFP ?? Miquel Iceta
LLUÍS GENÉ / AFP Miquel Iceta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain