La Vanguardia (Català)

El Meeting Point abordarà el problema de l’accés a l’habitatge

La nova distribuci­ó dels expositors a la fira de Montjuïc s’ha inspirat en les illes de l’Eixample de Barcelona

- JOSE POLO Barcelona

El saló immobiliar­i més important d’Espanya durarà un dia menys i se celebrarà del 25 al 28 d’octubre

Canvis en el fons i en la forma al Barcelona Meeting Point (BMP), perquè, segons el delegat de l’Estat per al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Jordi Cornet, és qüestió “de renovar-se o morir” per aconseguir “liderar els canvis del sector”. La fira immobiliàr­ia més important d’Espanya i un dels referents europeus en aquesta matèria serà una mica més breu que en l’edició anterior, segons van explicar ahir els seus organitzad­ors, el CZFB. Durarà un dia menys. Concretame­nt, se celebrarà del 25 al 28 d’octubre del 2018 al recinte firal de Montjuïc de Fira de Barcelona. Als salons i als actes paral·lels, com el simposi on seran presents figures rellevants a escala internacio­nal, s’abordarà una de les principals preocupaci­ons de la societat, els problemes d’accés a l’habitatge.

“És un debat molt important i s’intentarà donar veu al sector públic i al sector privat per veure com es pot aconseguir més oferta perquè sigui més accessible per als joves”, va assenyalar Cornet durant la presentaci­ó de l’esdevenime­nt. “L’habitatge assequible passa pel lloguer; les noves generacion­s ho entenen com un servei, no com una propietat”, va argumentar el delegat de l’Estat per al CZFB. “Hem de buscar que sigui més accessible, és indubtable que de demanda n’hi ha”, va sentenciar Jordi Cornet. Ja abans de la fira, el BMP organitzar­à fòrums sobre “habitatge social, lloguer i ciutats intel·ligents”. Aquest serà un dels temes en els quals s’incidirà més en una fira cada vegada més adreçada a temes com la internacio­nalització i l’economia 4.0.

L’espai físic de Fira de Barcelona també s’ha reinventat. La nova organitzac­ió dels expositors s’ha inspirat en les illes de l’Eixample de la capital catalana. “L’experiènci­a del visitant s’assemblarà a fer un tomb per Barcelona”, va revelar la directora general del CZFB i del BMP, Blanca Sorigué. Aire fresc coincidint amb la vinti-dosena edició de la mostra. Els estands seran “més visuals” i permetran fer activitats dins de les illes. També es podrà allotjar més empreses. Per tant, s’espera superar la xifra de 265 expositors de l’any passat.

Un altre dels objectius del BMP és “tornar a Barcelona el lideratge que té”, va expressar el delegat per al CZFB. És per això que l’organitzac­ió mostrarà els atractius de la ciutat als congressis­tes més enllà de Montjuïc, fins i tot amb actes amb vista al mar i la col·laboració de xefs de primer ordre. “Aquest any hem redefinit completame­nt el BMP reforçant el seu caràcter internacio­nal, acostant-lo a la ciutat per aprofitar tots els seus atractius, redissenya­nt el pla d’exposició per millorar l’experiènci­a, apostant per les últimes tendències i innovacion­s, explicant amb un simposi que reunirà els principals players internacio­nals, creant un ampli programa d’activitats de networking i preocupant-nos i proposant solucions socials per als reptes que planteja el mercat de l’habitatge”, va resumir Cornet.

Tota aquesta sèrie d’innovacion­s ha estat dissenyada per un ampli equip de treball, el comitè d’innovació del BMP. L’ens està format per profession­als de reconegut prestigi de les empreses més capdavante­res del sector immobiliar­i, que es van marcar com a principals objectius l’aposta per la innovació i la digitalitz­ació.

 ?? CZFB ?? Fernando Conde, Jordi Cornet i Blanca Sorigué durant la presentaci­ó del BMP 2018
CZFB Fernando Conde, Jordi Cornet i Blanca Sorigué durant la presentaci­ó del BMP 2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain