La Vanguardia (Català)

La cara empresaria­l de les dones de Messi i Suárez

Antonella Roccuzzo i Sofía Balbi celebren el primer aniversari de la botiga Sarkany

- ISABEL CLARÓS Barcelona

“Érem en un xiquiparc amb les famílies. La idea era engegar un projecte les dues juntes. Va ser la Sofi qui m’ho va proposar. I en Leo, que també hi era, tenia contactes amb en Ricky, i així va ser com va començar tot”. És Antonella Rocuzzo, la dona de Messi, que explica com ella i Sofía Balbi (muller de Luis Suárez) van començar la seva aventura empresaria­l. Si el futbolista argentí va firmar el primer contracte en un tovalló de paper, l’Anto i la Sofi van projectar en un xiquiparc portar a Europa la coneguda marca argentina de sabates de Ricky Sarkany.

Ahir les dues dones van celebrar el primer any de la botiga, situada a la Diagonal de Barcelona, amb una festa amb amics i clients. Cap de les dues no solen parlar als mitjans de comunicaci­ó, però ahir van fer una excepció i van mantenir una trobada amb La Vanguardia abans de la festa.

Roccuzzo i Balbi estaven molt il·lusionades amb aquest primer aniversari: “Ha passat tan de pressa... i continuem aprenent, cada dia”, va dir la dona de Messi. L’any passat, a la inauguraci­ó van gaudir de l’atractiu dels seus dos marits i de gairebé tota la plantilla del Barça com a convidats. Ahir, en canvi, les dues empresàrie­s van voler envoltar-se de profession­als de la moda, com dissenyado­rs, estilistes i alguna influencer, com ara Dulceida, per ensenyar-los personalme­nt la col·lecció d’estiu d’aquesta marca centenària que ha fet de la plataforma la seva senya d’identitat: “A nosaltres ens agraden molt les sabates de Sarkany i les fem servir molt; per això volíem portar la marca a Europa –explica la dona de Suárez. Va introduir les plataforme­s fa moltíssims anys, però ara també fa sabates planes, i d’home...”. Sofia i Antonella no es reparteixe­n les tasques, sinó que treballen plegades: “Ens envien tots els models i fem una selecció dels que volem. Ens reunim una vegada a la setmana amb l’equip, però estem en contacte cada dia”, diu Roccuzzo. “I venim a la botiga, perquè cal veure com va”, afegeix Balbi. A la botiga és on recullen els comentaris de les clientes, “que sempre són positius”, segons Antonella. Una de les seves millors clientes és Daniella Semaan, la dona de Cesc Fàbregas, que dilluns es va casar a Londres: no saben si amb unes sabates de Sarkany, tot i que les tenia. A la botiga hi ha exposats els que va portar la dona de Messi al seu casament. Unes sabates fetes a mà i personalit­zades a la sola amb el nom dels dos i la data de l’enllaç, i que ha creat tendència.

Al seu Rosario natal, Roccuzzo va estudiar disseny de moda, però només set mesos, fins que va decidir viatjar a Barcelona per viure amb Messi. Assegura que segueix la moda, però que no és una fashion victim: “A casa no es parla ni de futbol ni de moda; mirem la tele”, diu. So- fia, per la seva part, tot i que nascuda a l’Uruguai, vivia a Castelldef­els amb els seus pares. Quan Luis Suárez, que jugava a l’Uruguai, va fitxar per un equip holandès, ella el va seguir i també va deixar d’estudiar. Però també l’apassiona la moda, i la seva filla de set anys sembla que seguirà el seu camí: “La Delfi calça un 34 i Sarkany comença en el 35, de manera que està esperant que li creixi el peu –comenta Balbi. A casa camina amb les meves sabates altíssimes i cau. No sé si continuarà amb la moda. És petitona i li agrada tot”.

Les dues dones es van conèixer quan Suárez va fitxar pel Barça, i des d’aleshores les dues famílies es van convertir en inseparabl­es. A més dels negocis, fan gimnàstica juntes amb una entrenador­a personal brasilera a casa dels Messi. Cap de les dues no sap la quantitat de sabates que tenen, i coincideix­en que són moltíssime­s més que els que tenen els seus marits. Ara bé, per al dia a dia totes dues prefereixe­n les sabatilles d’esports. A la pregunta de si els talons donen poder, Roccuzzo va respondre, fent broma: “No ho sé, a mi em donen altura”, mentre que Sofia, mes seriosa, va respondre: “L’altre dia Kristen Stewart es va treure els talons a Canes, i em va semblar bé. Cadascú s’ha de posar el que vulgui. Els talons no han de ser mai una exigència”.

Si La zapatera prodigiosa, la famosa obra de Federico García Lorca, té un final feliç, les sabateres Antonella i Sofia esperen, en un futur pròxim, obrir més botigues de Sarkany a Europa i poder dur a terme nous projectes juntes. “És una cosa nostra i els nostres marits no s’hi involucren. Ens donen suport en tot, però això és una cosa nostra”, afirma Roccuzzo, que, a més, ha creat una marca de roba infantil a l’Argentina, Enfans, amb la seva germana i la seva cosina, que de moment només és en línia però ben aviat espera portar-la a Europa.

“A casa no es parla de futbol ni de moda, sinó que mirem la tele”, afirma l’esposa de Leo Messi “A la meva filla Delfi li agrada caminar amb les meves sabates altíssimes, però cau”, diu la dona de Suárez

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Sofía Balbi i Antonella Roccuzzo, les mullers dels futboliste­s Luis Suárez i Leo Messi, respectiva­ment, ahir a la tarda a la sabateria de la Diagonal de Barcelona
LLIBERT TEIXIDÓ Sofía Balbi i Antonella Roccuzzo, les mullers dels futboliste­s Luis Suárez i Leo Messi, respectiva­ment, ahir a la tarda a la sabateria de la Diagonal de Barcelona
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain