La Vanguardia (Català)

Hereu agraït

El candidat del PP s’encomana a més rebaixes fiscals

- PEDRO VALLÍN

Ángel Garrido defensa en el debat d’investidur­a el llegat que rep de Cristina Cifuentes al capdavant de la Comunitat de Madrid.

Cristina Cifuentes ha estat “una profession­al entregada al servei públic que aquests anys ha governat la comunitat de Madrid amb dedicació i encert en unes circumstàn­cies molt difícils”. El seu ex-número dos i des d’ahir candidat a la presidènci­a de Madrid, Ángel Garrido, la va defensar de manera molt concisa durant la primera sessió d’investidur­a a l’Assemblea de Madrid. Va ser molt més generosa i detallada la defensa que va fer amb relació al llegat de la seva predecesso­ra.

En l’esperat discurs de Garrido, qui serà president fins a les eleccions de l’any vinent va posar tot el seu afany a fixar la idea que la de Cifuentes ha estat una gestió eficaç i beneficios­a per als madrilenys, i que el millor homenatge a la seva tasca política –com si es tractés d’un rèquiem– és continuar-la, ja que el seu va ser un exercici de govern que “mereix ser completat”. Va provar de fixar així la tesi –ja exposada per Mariano Rajoy fa dies– que els motius de la defenestra­ció de Cristina Cifuentes van ser aliens a la política, una mica com un accident domèstic, mentre que les seves polítiques van suposar un èxit tan gran que ara Madrid no es pot permetre “un parèntesi, una aturada, un gir brusc o fórmules radicals”.

Davant la mirada atenta, des de la tribuna de convidats, del coordinado­r general del PP, Fernando Martínez-Maillo, i la del president del Senat i del PP a Madrid, Pío García-Escudero, Garrido també va fer algunes promeses; no gaires, atès que només disposa de 12 mesos per posar-les en marxa: incentius de fins a 10.000 euros per a la contractac­ió, noves deduccions de l’IRPF per a pares i mares que necessitin contractar cuidadors per als seus fills i una nova regulació dels anomenats VTC, els vehicles de lloguer amb conductor, que vol posar pau entre l’atribolat gremi de taxistes.

En espera que avui es pronunciïn els portaveus del PSOE (Ángel Gabilondo), Podem (Lorena Ruiz-Huerta) i Ciutadans (Ignacio Aguado), la sessió d’ahir va estar marcada per un elefant a l’habitació; o encara millor, per un ramat d’elefants, en forma d’absències ostensible­s ben eloqüents de la situació del PP madrileny. Cap dels expresiden­ts regionals del PP –Alberto RuizGallar­dón, Esperanza Aguirre i Ignacio González–, tots ells assenyalat­s amb diferent intensitat per les trames Lezo, Gürtel i Púnica, no van assistir a la sessió, i tampoc no ho va fer el vicesecret­ari de comunicaci­ó del PP, Pablo Casado, el futur del qual, que ja semblava escrit en la política madrilenya, ara s’ha convertit en un interrogan­t.

La Universita­t Complutens­e s’ha compromès a aclarir ben aviat les denúncies en relació amb la manera precipitad­a (mitja carrera en quatre mesos) en què Casado va completar els estudis de Dret coincidint amb la seva incorporac­ió a l’Assemblea de Madrid com a diputat l’any 2007.

Les absències d’Aguirre, Gallardón, González i, sobretot, Casado, marquen la sessió d’investidur­a

 ?? EMILIO NARANJO / EFE ?? Ángel Garrido s’acosta al faristol per pronunciar el seu discurs d’investidur­a
EMILIO NARANJO / EFE Ángel Garrido s’acosta al faristol per pronunciar el seu discurs d’investidur­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain