La Vanguardia (Català)

La vida vulnerable

- Barcelona

El festival de Canes presenta el documental de Kevin Macdonald sobre Whitney Houston, l’estrella femenina afroameric­ana més important dels vuitanta, que va morir als 48 anys en una habitació d’hotel a causa d’una sobredosi.

Francisco Gaudier ha estat elegit nou president del Cercle del Liceu per una àmplia majoria –un 75,9% dels vots– en uns comicis que van registrar una de les participac­ions més elevades de la història de l’entitat. Dilluns els socis estaven convocats per escollir una nova junta de govern. Es presentave­n dues candidatur­es. La de José Daniel Barquero va obtenir un 24% dels vots; o sigui, 134, davant els 436 que es van decantar per Gaudier. Quatre vots van ser en blanc.

Dels prop de 800 socis que actualment té l’entitat van emetre el seu vot un total de 574, dels quals 457 ho van fer de manera delegada. Dimarts a la matinada es van donar a conèixer els resultats: la participac­ió d’un 73% és fins i tot més elevada que la de les controvert­ides eleccions del 2001, quan es decidia si per fi s’admetien les dones com a sòcies.

Els vocals de la junta presidida per Gaudier són Juan Eusebio Pujol, Pepe García Reyes, Fernando Cuatrecasa­s, José Bau, Eugenia Bieto, Joaquín Uriach, Eduardo Delás, Francisco Llonch, Waltraud Maczasseck, Joan MolinaMart­ell, Josep Maria Sanclimens, Ernestina Torelló i Javier Godó, comte de Godó, president-editor de La Vanguardia. Mecenes del Gran Teatre, estretamen­t vinculat al món musical i operístic, Gaudier substituei­x en el càrrec Ignacio García-Nieto. El currículum d’aquest barceloní, que ja ha ocupat la vicepresid­ència del Cercle i que és vocal del Ministeri de Cultura dins la Fundació del Liceu, combina el seu compromís amb la cultura més enllà de la música amb l’experiènci­a al món de l’empresa mercantil, cosa que inclou el càrrec d’administra­dor de Comercial Importador­a Gafa.

En el moment àlgid de la crisi econòmica que va patir el Liceu, l’any 2013 Gaudier va ser nomenat president de la Liceu Barcelona Opera House US Foundation, l’entitat amb seu a Nova York amb què el Gran Teatre buscava recaptar fons de la filantropi­a americana, a més de potenciar l’intercanvi entre el Liceu i els EUA. Els seus contactes amb la societat estatunide­nca el feien idoni per al càrrec.

Els lligams de Gaudier amb el coliseu líric de la Rambla no s’acaben aquí: també és president del grup fundaciona­l dels amics del tenor Viñas. L’entorn de l’òpera li ha valgut dos càrrecs honorífics internacio­nals de prestigi: és part del Consell Internacio­nal del Festival de Pasqua de Salzburg i de l’associació de patrons d’aquest mateix certamen al Regne Unit.

L’ara president del Cercle del Liceu també és soci del Círculo Ecuestre i del Golf del Prat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain