La Vanguardia (Català)

PP i PSOE han d’ajudar

-

Jo em pregunto: el PP i el PSOE creuen de veritat que el problema català es resoldrà sense la seva implicació? Què esperen, que s’arregli sol? Quina classe de polítics són? Estan obligats a ajudar i poden fer-ho si volen.

En primer lloc, aixecant el 155 i retirant la intervenci­ó econòmica directa dels comptes. Després, han de revisar conjuntame­nt amb la Generalita­t quines de les lleis impugnades pel Tribunal Constituci­onal els últims anys poden ajustar-se, fer-se estatals i ser aplicades. Igualment, poden convidar el fiscal general a suavitzar els càrrecs contra els polítics catalans per tal que els jutges modifiquin la presó preventiva. I han de dissenyar un nou sistema de finançamen­t més just i amb ordinalita­t per tal d’evitar les injustície­s actuals, i posar en marxa d’una vegada, sense por, que el corredor mediterran­i passi per on toca i no a 400 kilòmetres del mar. I tantes altres coses.

Si no ajuden i la resposta és no a tot, el més probable és que el vot independen­tista augmenti al veure que Espanya no dona cap sortida i pugui superar el 50% en properes eleccions. Segur que això no seria una situació millor que l’actual

Polítics Rajoy i Sánchez: cal arromangar-se i parlar, convèncer, cedir i negociar acords amb Catalunya. Això també serà bo per a Espanya.

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain