La Vanguardia (Català)

Denúncia contra Albiol per delictes d’odi

- FEDE CEDÓ

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va anunciar ahir que el govern que presideix estudia aplicar mesures legals contra el líder del PP, Xavier García Albiol, per una campanya en què el PP ha repartit fullets al barri d’Artigas en suport a les crítiques veïnals contra l’obertura d’un oratori musulmà. Al text recorda: “Quan jo era alcalde, durant dos anys vam prohibir aquest tipus d’instal·lacions”. I anuncia que lluitarà per impedir la que està prevista.

La campanya ha enervat el govern de Badalona, que considera delicte d’odi l’actitud del popular i entén que vulnera la llibertat de culte. A més a més, el reconeixem­ent explícit d’haver impedit nous centres “voreja la prevaricac­ió”.

Des del PP sol·liciten la paralitzac­ió immediata de les obres que es fan al carrer Simancas per construir un oratori amb capacitat per a 240 persones. Consideren que el permís d’obres s’ha atorgat de manera irregular i que les actuacions no s’adeqüen a l’establert, segons denuncien també alguns veïns que han posat en marxa una recollida de firmes. Critiquen que la concentrac­ió de centres de culte contribuei­x “a la guetitzaci­ó”.

La regidora de Convivènci­a i Mediació, Fàtima Taleb, va assegurar que ha mantingut reunions amb un gran nombre de veïns i entitats de barri, i atribueix les protestes a la “desinforma­ció dels veïns”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain