La Vanguardia (Català)

Teià es converteix en la capital dels sentits

El segon Maridatge dels Sentits acollirà el primer Concurs Internacio­nal de Perfumeria Mouillette d’Argent

- FEDE CEDÓ Teià

El Maridatge dels Sentits que celebra la petita població de Teià és un despertar per als sentits, un punt de trobada d’artistes i creadors de l’àmbit de la cosmètica i la perfumeria que es donen cita a fi de posar en relleu una mostra que aglutina desenes d’activitats al voltant del sentit de l’olfacte.

De la combinació del microclima del Maresme, l’entorn vitiviníco­la i el litoral marítim, neix a Teià el Maridatge dels Sentits, que aquest cap de setmana comença la seva segona edició (del 18 al 27 de maig) amb un programa ple d’activitats que permeten al visitant gaudir d’experiènci­es sensorials úniques a través de l’aroma dels perfums, els colors de les flors i la gastronomi­a centrada en el vi, els vermuts i la cuina biodinàmic­a. Coincideix amb la segona edició d’aquest esdevenime­nt sensorial la celebració del I Concurs Internacio­nal de Perfumeria Mouillete d’Argent. El certamen, que tindrà caràcter anual, va dirigit a perfumiste­s profession­als de tot el món que desitgin donar a conèixer la seva capacitat creativa. El jurat estarà presidit per Rossent Mateu, mestre perfumista i altres profession­als, escriptors, sommeliers, periodiste­s, antropòleg­s...

En la primera convocatòr­ia els perfums que es presentin hauran de contenir com a mínim una de les tres essències que produeix el taronger. A part del jurat, el públic també premiarà la millor aroma per mitjà d’una votació oberta.

Els dos premis de l’esdevenime­nt s’atorgaran el proper 26 de maig en un acte públic a l’Espai d’Art Ca l’Antiga. Els guanyadors rebran una reproducci­ó d’una mouillette, la tira de paper assecant que s’impregna d’una aroma i que es fa servir per a les proves profession­als, creada per Roc Majoral, de la joieria Majoral.

 ?? AJUNTAMENT DE TEIÀ ?? Una de les activitats del Maridatge dels Sentits
AJUNTAMENT DE TEIÀ Una de les activitats del Maridatge dels Sentits

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain