La Vanguardia (Català)

La família Markle, entossudid­a a deslluir el casament reial Meghan es veu obligada a justificar l’absència del seu pare amb una operació

- Redacció

Ahir, quan faltaven dos dies per al seu gran dia, Meghan Markle es va veure obligada a difondre un altre comunicat –el segon en menys d’una setmana– per confirmar que el seu pare, Thomas Markle, no serà present al casament reial de demà. “Lamentable­ment, el meu pare no serà al nostre casament. Sempre ens hem preocupat per ell, i esperem que pugui tenir l’espai que necessita per centrar-se en la seva salut. També m’agradaria donar les gràcies a tots els que ens han enviat generosos missatges de suport. Sisplau, sapigueu que Enric i jo esperem poder compartir el nostre dia especial amb vosaltres aquest dissabte”, deia la promesa del príncep en un comunicat oficial. Dimecres el pare de Meghan va ser sotmès a una operació en què li van col·locar diversos stents després de tenir un infart fa uns quants dies. Ell mateix va confirmar al portal nord-americà TMZ que està bé: “Estic bé, trigaré un temps a recuperar-me. M’hauré de quedar a l’hospital quants dies més. No se’m permet fer esforços”.

El comunicat de Meghan Markle és la segona declaració difosa pel palau de Kensington en menys d’una setmana. Després de saber-se que Thomas Markle havia pactat unes fotografie­s amb un paparazzi i que no assistiria al casament, es va fer públic un comunicat per recalcar que aquest moment era “profundame­nt personal” per a l’exactriu.

I és que els dies previs a la cerimònia estan sent especialme­nt difícils per a la futura esposa del príncep Enric. Sobretot a causa de la seva família, que no para de donar-li maldecaps. L’última a acaparar titulars ha estat la seva germanastr­a, Samantha Grant, nascuda del primer matrimoni del pare de Meghan. La dona, que no està convidada al casament i que no ha deixat de malparlar de la núvia en tots els platós a què l’han convidada, va haver de ser hospitalit­zada després d’un accident de trànsit dimecres.

El nòvio de Grant, Mark, va explicar que mentre passaven per un peatge a l’estat de Florida un paparazzi se’ls va posar al davant per fer-los una foto. En Mark va intentar esquivar-lo, i llavors van xocar contra una barrera de ciment. Segons el relat d’en Mark, la Samantha es va donar un cop contra el parabrisa i va caure sobre l’estora, incapaç d’aixecar-se a causa de l’esclerosi múltiple que té i que fa que hagi de viure en una cadira de rodes. La germanastr­a de Meghan va ser hospitalit­zada immediatam­ent amb un turmell trencat i una fractura al genoll, segons va explicar el nòvio al portal nordameric­à TMZ, que s’ha convertit en el mitjà predilecte dels Markle; si més no, és on fan les declaracio­ns.

Entre tantes desgràcies, Meghan es pot apuntar-se una victòria. Ha aconseguit que el seu exmarit, el productor de televisió Trevor Engelson, retiri el projecte de sèrie que havia enviat a la cadena Fox protagonit­zada per un home que té una ex que es casa amb un príncep britànic.

Una altra alegria és que el palau de Kensington ha donat a conèixer qui seran els petits patges i dames que acompanyar­an els nuvis. Jordi i Carlota, els dos fills grans dels ducs de Cambridge, encapçalar­an el grup de nens, on

Jordi i Carlota, els fills grans dels ducs de Cambridge, encapçalar­an el grup de petits patges i dames

també hi haurà, entre d’altres, Florence van Cutsem, de 3 anys, que el príncep Enric va apadrinar perquè és filla de Nicholas van Cutsem, un dels seus millors amics; les filloles de Meghan, Remi Litt (6 anys) i Ryland Litt (7), filles de la seva millor amiga, Benita Litt, i els tres fills d’una altra de les seves amigues més íntimes, Jessica Mulroney.

 ?? GETTY IMAGES EUROPE ?? Jordi i Carlota al casament de la seva tia Pippa Middleton
GETTY IMAGES EUROPE Jordi i Carlota al casament de la seva tia Pippa Middleton
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain