La Vanguardia (Català)

Griezmann, fins al juliol

El Barça no preveu anunciar el francès fins que no s’obri el mercat de fitxatges

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Els dos gols d’Antoine Griezmann a la final de la Lliga Europa han disparat les especulaci­ons sobre el seu futur. Mentre l’Atlètic esgota les possibilit­ats per retenir el francès, tots els indicis apunten que el seu pròxim destí és Barcelona. Tant el president, Josep Maria Bartomeu, com el responsabl­e de les relacions institucio­nals del Barça, Guillermo Amor, han revelat que hi ha hagut contactes amb apoderats del jugador, mentre que Luis Suárez pràcticame­nt li va donar la benvinguda en unes declaracio­ns que va fer a l’Uruguai. Tanmateix, l’ oficialitz­ació dels possibles acords no serà imminent, ni de bon tros. El Barcelona treballa amb la intenció d’anunciar el fitxatge com a molt aviat l’1 de juliol, data d’obertura del mercat d’estiu i dia en què la clàusula de rescissió del futbolista es rebaixarà de 200 a 100 milions d’euros. “Si es fa, va per llarg”, expliquen fonts del club.

En tot el procés hi ha present la voluntat del club blaugrana de respectar escrupolos­ament els terminis i de no donar motius de queixa a l’Atlètic, per bé que l’aterratge de Griezmann estigui pactat des de fa mesos. Miguel Ángel Gil encara no ha llançat la tovallola: “Estem fent l’impossible per retenir els jugadors que estan fent l’equip més gran”, va afirmar en declaracio­ns a la cadena Ser. El conseller delegat del club del Metropolit­ano va situar el davanter en el dilema de decidir “si vol fer història i fer que tot giri al voltant de l’Atlètic de Madrid o bé anar-se’n a un club on mai no entrarà a la història”. “És humà i respectare­m la seva decisió”, va concloure.

Dels terminis amb què el Barça treballa en aquest moment se’n desprèn que la seva idea és abonar l’import de la clàusula d’un davanter que s’ajusta al perfil que vol Ernesto Valverde i prescindir al màxim de negociacio­ns i de debats. Vint dels 100 milions d’aquesta l’operació aniran a parar a la tresoreria de la Reial Societat. El club anterior de Griezmann es va assegurar d’ingressar un 20% del

Gil Marín, dirigent de l’Atlètic, diu que el davanter no podrà entrar a la història del Barcelona

valor d’un futur traspàs quan el 2014 va vendre el jugador per 30 milions d’euros. És a dir: el francès pot proporcion­ar al club basc un total de 50 milions; una fortuna, tenint en compte que va pagar 16 milions pel fitxatge més car de la seva història, Asier Illarramen­di.

Griezmann disputaria el seu darrer partit amb l’Atlètic diumenge vinent, poc abans d’incorporar-se a la selecció de França, que el 28 de maig començarà una tanda de tres d’amistosos (contra la República d’Irlanda, Itàlia i els EUA) abans de debutar al Mundial de Rússia el 16 de juny davant Austràlia. L’1 de juliol, data a partir de la qual el Barça té intenció d’oficialitz­ar la incorporac­ió, s’estaran disputant els partits de vuitens de final, una circumstàn­cia que podria endarrerir l’anunci en funció de la situació de la selecció gala. En aquest sentit, fa dos anys el club blaugrana va anunciar el fitxatge d’Umtiti el 12 de juliol, dos dies després de la final de l’Eurocopa entre França i Portugal. En canvi, la contractac­ió de Jordi Alba es va comunicar oficialmen­t el 30 de juny del 2012, en plena disputa de l’Eurocopa de Polònia i Ucraïna i amb el lateral concentrat a Kíev amb la selecció espanyola.

 ?? MATTHIAS HANGST / GETTY ?? Antoine Griezmann celebrant el trofeu de la Lliga Europa amb la família dimecres a Lió
MATTHIAS HANGST / GETTY Antoine Griezmann celebrant el trofeu de la Lliga Europa amb la família dimecres a Lió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain