La Vanguardia (Català)

“Seria un error descomunal”

A dos dies del seu últim partit de blaugrana, Iniesta no s’imagina un Barça sense Busquets

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Dies i hores. Andrés Iniesta està esgotant la seva estada com a jugador del Barcelona. Demà passat es posarà per última vegada la samarreta blaugrana per enfrontar-se a la Reial Societat. Serà el seu partit oficial número 674. I quan un arriba a aquest moment el més habitual és mirar cap enrere per fer balanç del que ha viscut. Perquè 22 anys al club donen per a molt. Tot i això, el cervell de Fuentealbi­lla també té clar com vol que sigui el Barça del futur. Després de l’adeu de Puyol, Valdés, Xavi i el seu mateix d’aquí ben poc, el manxec no s’imagina un Barça post-Iniesta sense Sergio Busquets. “Em semblaria un error descomunal si Busquets no continua al Barça, pel seu talent com a jugador i pel que significa la seva figura”, va explicar el capità en una entrevista a El món de RAC1.

Busquets, que té contracte fins al 2021, ha demanat cita amb el club per a un augment de fitxa. Iniesta no dubta que el migcampist­a i el Barcelona arribaran a un acord. “Encara li queden molts anys de futbol i entenc que és un jugador fonamental. A partir d’aquí, jo no sé com estan les coses personals, però el club no hauria de deixar que es dubti, i crec que el club no ho permetrà”, va puntualitz­ar el geni de Fuentealbi­lla, que avui a les 21.30 hores rebrà el comiat en un acte institucio­nal al Camp Nou.

Iniesta va revelar que un interior que sempre li ha agradat és el seu company a la selecció espanyola David Silva, del Manchester City, però que no s’ha de buscar ni designar successors. “No hi haurà cap altre Iniesta, igual que no hi haurà més Xavis. No hi ha jugadors similars a un que hi ha sigut tant de temps. Però el Barça continuarà jugant bé i guanyant títols, això sepó. gur”, va vaticinar, sobretot perquè hi és Messi. “No n’hi ha cap altre com en Leo. És increïble”.

En canvi, discrepa amb l’argentí sobre què podria passar si el Madrid acabés fitxant Neymar, a qui coneix molt bé després de quatre anys junts al Barça (2013-2017). Messi va dir que seria terrible. “Jo no ho catalogari­a com a terrible. És dels millors del món actualment i seria un punt a favor del Madrid si el tingués. Però no crec que el Barça hagi de tornar-se boig”.

Tot això Iniesta s’ho mirarà des del llunyà orient. “O la Xina o el Ja- Tot està molt decidit”, va dir, sense avançar la destinació. I, tot i que encara no ha marxat ni s’ha retirat, sí que té clar que vol tornar. “A Piqué el veig de president perquè ell sent que pot ser útil per al seu club de tota la vida. Jo d’entrenador? Ja ho veurem. Els qui hem estat aquí devem molt a aquest club, i seria maco tornar-l’hi d’alguna manera”.

Qui no hi serà diumenge en el seu adeu sobre la gespa serà Paulinho, a qui el club ha donat permís ja que el dilluns 21 ja s’ha d’incorporar a la concentrac­ió brasilera per al Mundial de Rússia.

PROTEGIR BUSQUETS

“Encara li queden molts anys de futbol i és fonamental: el club no hauria de deixar que es dubti del seu futur; el club no ho permetrà pas”

COMUNICAR EL SEU ADEU

“Primer ho vaig dir als jugadors i l’entrenador ho va saber abans que el president; va ser qüestió de dies”

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Jordi Basté i Andrés Iniesta durant l’entrevista als estudis de RAC 1
CÉSAR RANGEL Jordi Basté i Andrés Iniesta durant l’entrevista als estudis de RAC 1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain