La Vanguardia (Català)

Aeroméxico suspèn els plans de volar a Barcelona

- AINTZANE GASTESI

Aeroméxico ha cancel·lat els seus plans d’operar un vol directe entre la capital mexicana i Barcelona, segons va informar ahir en un comunicat. Els plans de l’aerolínia americana, “suspesos de manera indefinida”, s’han vist afectats, segons indica la nota, “perquè s’han atorgat les cinquenes llibertats a una aerolínia de la Unió dels Emirats Àrabs que permetran oferir vols entre Mèxic i Espanya com si es tractés del nostre país”. Aeroméxico havia programat engegar la ruta Barcelona-Ciutat de Mèxic el proper octubre amb quatre vols setmanals.

Concretame­nt, l’aerolínia mexicana es refereix a Emirates, que el mes de març passat va obtenir els permisos necessaris per part del Ministeri de Foment –les denominade­s cinquenes llibertats– per operar la ruta Barcelona-Mèxic com a extensió des de l’aeroport de Dubai, encara que la ruta encara no ha estat oficialmen­t programada ni anunciada.

Per a aquest vol, Emirates farà servir els seus Boeing 777-200, segons es desprèn del comunicat de Foment, que assenyalav­a que s’oferiran més de 95.000 places anuals en cada sentit. El ministeri també va donar una estimació d’una ocupació mitjana de la ruta del voltant del 80% i va assenyalar que “s’estima que el nou enllaç directe podria arribar a beneficiar més de 150.000 passatgers anuals”.

La ruta entre Barcelona i Mèxic, que Aeroméxico va deixar d’operar el 2012 per falta de rendibilit­at, es troba entre els objectius del Comitè de Desenvolup­ament de Rutes Aèries de l’aeroport del Prat, segons el pla estratègic 2018-2019, presentat dimecres. El CDRA estima que el trànsit entre Barcelona i Mèxic ascendeix a 88.500 passatgers anuals.

Actualment, Aeroméxico opera la ruta entre la capital mexicana i Madrid, amb un creixement del trànsit del 14% durant el 2017 i en competènci­a amb Iberia. L’aerolínia també va anunciar que incrementa­rà les freqüèncie­s a la capital espanyola a 16 connexions setmanals durant l’estiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain