La Vanguardia (Català)

Coca-Cola inverteix 16,6 milions a Martorelle­s

CCEP calcula que aporta un 0,5% del PIB de Catalunya

- MAR GALTÉS

Coca-Cola European Partners ha destinat entre el 2017 i aquest any una inversió de 16,6 milions d’euros a la planta situada entre Montornès i Martorelle­s, inaugurada el 2006 i que és una de les tres més grans i modernes del grup europeu. Aquestes inversions s’han destinat a incorporar la producció de la marca Monster (propietat d’una empresa participad­a per Coca-Cola, fins aleshores s’importava), al llançament de la gamma de mixers Royal Bliss i a un nou format de Fanta, a més de projectes per a l’estalvi d’energia en la il·luminació i en línies de producció, segons va explicar ahir Yann Guelorget, director d’operacions de l’àrea Est (que inclou Catalunya, València i les Balears) de CocaCola Iberian Partners.

CCEP, primer embotellad­or de la companyia al món per volum de negoci, es va crear el maig del 2016 per la fusió de Coca-Cola Iberian Partners amb Coca-Cola Enterprise­s i l’alemanya CocaCola Erfisching­sgetränke. Presidida per Sol Daurella, la companyia és present a 13 països europeus, i el 2017 va registrar uns ingressos d’11.062 milions, amb un benefici net de 688 milions.

La companyia ha realitzat un estudi, elaborat per la consultora independen­t Steward Redqueen, per valorar el seu impacte socioeconò­mic als territoris en els quals és present. Les dades per a Catalunya calculen que Coca-Cola va contribuir al 2016 amb 1.047 milions d’euros a l’economia catalana, la qual cosa equival a un 0,5% del PIB. Aquesta xifra inclou tota la cadena de valor dels refrescos: 99 milions de valor afegit directe, 241 milions els proveïdors, i 707 milions el procés que segueix des dels distribuïd­ors fins al consumidor

L’empresa ocupa a Catalunya més de 800 persones, i gairebé 14.000 més de forma indirecta

final. La companyia ocupa a Catalunya (on fa 65 anys es va fundar Cobega, l’empresa familiar dels Daurella que ha estat germen de l’actual multinacio­nal) 806 persones de forma directa (253 a la fàbrica del Vallès i les altres a dos centres a Esplugues), però sumant-hi els de forma indirecta, els llocs de treball relacionat­s són 14.780. A més, la companyia destaca la seva faceta de patrocini de 2.700 projectes i esdevenime­nts esportius, culturals, mediambien­tals i socials a Catalunya.

En el conjunt del mercat espanyol, Coca-Cola contribuei­x amb 6.315 milions, i l’ocupació directa i indirecta supera els 88.000 llocs de treball.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? La planta és una de les tres més grans d’Europa
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU La planta és una de les tres més grans d’Europa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain