La Vanguardia (Català)

Pisarello es defensa i diu que la marca Barcelona aguanta

- Barcelona

Gerardo Pisarello no creu que els esdevenime­nts dels últims mesos estiguin degradant la imatge internacio­nal de Barcelona. Segons el primer tinent d’alcalde, després dels atemptats i l’1 d’octubre, la capital catalana no fa res més que superar esculls i remuntar posicions. “No crec que aquest estiu hagi canviat la reputació de Barcelona –va subratllar ahir a la comissió d’Economia–. Ningú no ho va provar d’una manera empírica. Els successos de l’any passat van suposar un punt d’inflexió, però des d’aleshores la ciutat està demostrant la seva resiliènci­a”.

Amb aquestes paraules la mà dreta d’Ada Colau va respondre a Sònia Recasens. La regidora del PDECat, com la major part de l’oposició, no comparteix aquest optimisme. Van recordar que Barcelona acaba de perdre set llocs a la classifica­ció de ciutats amb més bona reputació del planeta elaborada per la consultora Reputation Institute. “La impunitat dels incívics, l’agressió d’un manter amb un turista, els adhesius que conviden a practicar el balconing, que ara molts creguin que Barcelona és la nova Amsterdam –va enumerar Recasens– està afectant la marca. Què fa el govern municipal per la reputació de la ciutat?”.

Pisarello va detallar que fa mesos que els comuns redefineix­en la marca de Barcelona. “Estem impulsant un baròmetre de resiliènci­a. Volem tenir informes semestrals sobre com canvien els esdevenime­nts importants la percepció de la marca. Estem consultant actors molt transversa­ls per identifica­r el valor diferencia­l de la nostra ciutat”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain