La Vanguardia (Català)

La majoria del ple demana el cessament de la regidora de Ciutat Vella

PDECat, Cs, PSC i PP acusen Gala Pin de no frenar l’escalada d’insegureta­t al districte

- Barcelona

“Què és el que no s’ha fet a Ciutat Vella que es podria haver fer?”. La pregunta la va llançar ahir el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello –que, tot i que va acabar reconeixen­t que “sempre es pot fer més i millor”–, va fonamentar en aquesta qüestió un tancament de files incondicio­nal al voltant de la regidora de districte de Ciutat Vella, Gala Pin. Ho va fer minuts abans que a la comissió de Presidènci­a s’aprovessin per majoria dues proposicio­ns, una del PDECat i una altra del PP, que demanaven el cessament de Pin i que la regidora cedeixi la seva responsabi­litat territoria­l a un altre membre del cartipàs. La causa: la seva suposada incapacita­t per posar fre als problemes de convivènci­a i seguretat del seu districte, on es va cometre un delicte cada dos minuts durant els mesos de juliol i agost, tal com va avançar ahir La Vanguardia. La petició de PDECat i PP va rebre el suport, a més d’aquests dos partits, de Ciutadans i el PSC.

“Tornem a índexs dels anys vuitanta, amb alguns moments agreujats, perquè les màfies es modernitze­n”, va apuntar el regidor del PDECat Jordi Martí. “Està fent una gestió negligent dels problemes del districte que està empitjoran­t dia rere dia”, va argumentar el líder del PP, Alberto Fernández. “Hem de demanar la seva dimissió perquè estem vivint una situació límit”, va assenyalar el regidor de Ciutadans, Koldo Blanco. “Votem per posar-nos al costat dels veïns”, va argumentar la portaveu del PSC, Carmen Andrés.

ERC es va abstenir. No va considerar adequada la petició d’una dimissió que és més simbòlica que efectiva. “Això [que es demani el relleu de Pin] em pot portar a pensar que creuen que dins del govern municipal hi haurà algú que ho pugui fer bé”, va ironitzar el portaveu republicà, Jordi Coronas, que va incidir en el fet que no tenia sentit demanar aquesta reprovació després d’haver reprovat ja la de l’alcaldessa al mes d’agost. La CUP també es va abstenir, per bé que després de criticar els comuns i Pin: “Han assumit el discurs de la dreta en matèria de seguretat”, va afirmar la regidora Maria Rovira.

Pisarello va defensar Pin, que va ser qui va donar la cara, de manera global, per les polítiques de seguretat de l’alcaldessa Colau, criticades ahir per tota l’oposició. L’al·legat de defensa va ser senzill: es van tornar a atribuir gairebé tots els mals a la falta de mossos d’esqua-

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Insegureta­t.Ciutat Vella va registrar un delicte cada dos minuts durant els mesos de juliol i agost
ÀLEX GARCIA Insegureta­t.Ciutat Vella va registrar un delicte cada dos minuts durant els mesos de juliol i agost

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain